Какво разбрахме за Battlefield V
PC

Какво разбрахме за Battlefield V

Вчера по време на официален стрийм от EA разкриха много подробности около следващото Battlefield заглавие, което можем да очакваме на 19 октовмри.

Разработчиците от DICE се връщат обратно към корените си с Втората световна война. Този път с различна перспектива и ново ниво на детайл към епичния конфликт. Ето какво знаем за Battlefield V: 

Какво представлява Battlefield V?

Battlefield V е предстоящ FPS (first-person shooter или стрелба в първо лице) разработен от DICE - същото студио, което стои зад целия франчайз, включително и оригиналният Battlefield 1942. В играта ще можете да вземете участие в няколко огромни битки на земя, вода и въздух по време на Втората световна война, продължавайки традицията на сериите. Основният фокус ще бъде върху Великобританските и Европейски сили, като ще можем да видим останалите гледни точки по-напред във времето. По този начин ще можем да видим различните перспективи в конфликта, включително и кампанията в Северна Африка, Битката за Ротердам и окупацията на Норвегия. С по-голям фокус върху разказването на историята в играта ще можете да си съзадете уникален взвод от войници и да ги взимте на различни мисии онлайн ли в кооператив или мултиплеър.

Как мога да играя Battlefield V?

Ще можете да играете Battlefield V на PC (чрез Origin), PS4 и Xbox One от 19 октомври. Ако искате да се впуснете в екшъна по-рано (от 11 октомври), ще трябва да се абонирате за EA/Origin Access и да закупие pre-order на играта. Ако пък си поръчате делукс версията на играта, ще имате достъп от 16 октомври. 

От DICE планират да пуснат и отворена бета на играта, но все още няма обявена дата. По време на отворената бета всеки ще има възможност да тества играта преди официалното й пускане.

Кое е новото в Battlefield V?

Докато фокусът все още е на големите битки, базирани върху различни игрови класове - Battlefield V ще въведе няколко нови екстри. В трейлъра виждаме войнишки взвод, който взима участие в голяма битка във френската провинция. Героите от взвода имат уникален образ - единият е със синя боя по лицето, друг е женски войник с протеза. Именно с това от DICE искат да илюстрират персонализацията на взводовете. С връщането на класовата система ще можем да избираме клас, външен вид, инструменти, оръжия и какви ли не козметични предмети. Допълнително ще можете да подобрите класа си в определена специализация - като нарпимер Assault класа може да се фокусира върху умения срещу танкове.

Освен това, обърнато е по-голямо внимание към детайлите и физиката на играта, които са няколко нива над предишните Battlefield заглавия. Разработчиците наблегнаха на това, че са искали да добавят повече елементи на реализъм, запазвайки елементите на забавление и вълнение, присъщи за поредицата на Battlefield. Като за начало анимациите на героите и оръжията са изцяло преработени и предлагат по-добро и истинско усещане. Войниците ще могат да се движат по-свободно и по нови начини - например ще можете да лазите по гръб, да се плъзгате (и да стреляте през това време) и други маневри - като да се захващате за близки стени и порти. Още повече оръжията ще имат и своята тежест, за да ни предоствят по-добра представа за силата зад всеки изстрел.

Новите анимации също спомагат с балансирането на геймплея, което беше проблем в Battlefield 1. Например медиците ще трябва да прекарат повече време докато съживят съотборниците си - дори да влачат ранените войници извън бойното поле. Други промени по геймплея включват и премахването на auto-spotting (автоматично маркиране) - карайки играчите да са по-дейни при маркирането на врагове и задачи - и да им предложи повече възможности да взимат ресурси от победени врагове - като муниции и експлозиви. 

Ето няколко ключови мода за игра,обсъдени по време на стрийма:

War Stories: Този мод, който се връща от Battlefield 1, е антологична серия от мисии с история, които показват много от борбата и геройството в най-тежките битки от Втората световна война. Военните истории ще се фокусират върху битки и перспективи, които не са толкова добре познати. По време на стрийма видяхме тийзър за една от Военните истории ще бъде по време на немската окпуация над Норвегия през 1943. По време на мисията сте млад боец от съпротивата, който трябва да се изправи срещу нахлуващите сили, докато се опитвате да предпазите близките си. В началото ще има добър набор от мисии и с течение на времето ще виждаме повече и повече с актуализациите на играта.

Grand Operations: Можем да приемем, че това е вид еволуция на Operations mode - дълги, изпълнени с история мултиплеър мачове в серия от карти и типове игра. Операциите ще се развиват в няколко дни в самата игра, като всяка победа добавя моментум за победителите, а за загубилите става все по-трудно - включитело по-малко муниции за следващия рунд. В сравнение с Battlefield 1, тук операциите ще имат по-голямо разнообразие в локациите, задачите и специалните условия за двете страни.

Combined Arms: Това е нов кооперативен мод за 4-ма души, където можете да играете с вашият герой в серия от онлайн мисии с други играчи. В тези нива войниците ще трябва да изпълняват различни задачи - като да се приземите с парашути зад вражеските линии, за да запазите ключови активи. Слагайки играчите в различни битки и увеличаване на трудността - нови препятствия и врагове ще се появяват във времето, спрямо това отборът ви колко добре се справя. 

Fortifications: В отговор на темпото на Conquest мода в миналите игри, от DICE създадоха нова екстра, наречена Fortifications (укрепления), което ще афектира скоростта с която се унищожават сгради и други укрепления. С новото умение за укрепления ще можете да добавяте допълнителни защити на разлини места по картата. Това включва укрепване на сгради, добавяне на картечници и дори подсилване на флаговете, за да са по-трудни за взимане от противника. Логично, за да строите укрепления ще ви трябват ресурси и ще трябва внимателно да ги  разпределите с отбора си.

Tides of War: От DICE планират с времето и с точен график да добавят ново съдържание, наречено Tides of War. Това ще включва и временни събития с фокус на определени битки и условия, които ще водят до специални награди и специални събития в различни битки във войната. С времето Tides of War ще добавя нови гледни точки, заедно с карти и оръжия. Интересното тук е, че календарът с ново съдържание ще бъде синхронизиран с много подобен календар със събитията от войната. 

Ще има ли микротранзакции?

Може би най-важният въпрос относно игра, идваща от EA. Е, от издателите са си взели поука след отзива на феновете на Star Wars: Battlefront II. Battlefield V няма да изисква сезонен пас или Премиум издание. Но ще можете да си купувате козметични предмети. По време на стрийма разработчиците силно подчертха, че играта няма да бъде "pay to win" (плати, за да спечелиш). 

Не знаем още какво ще има в Делукс версията на играта, но най-вероятно ще разберем повече по време на Е3 тази година.

 

Можете да видите записа от стрийма тук:

Няма коментари

Напиши коментар