Какво трябва да знаем за големия патч преди Battle for Azeroth
PC

Какво трябва да знаем за големия патч преди Battle for Azeroth

От днес можем да играем на новия 8.0 патч в World of Warcraft. Какво ни носи той?

Вече имаме достъп до огрооооооооомния патч в World of Warcraft! Винаги се вълнувам когато има голяма актуализация преди експанжън, защото можеш да се подготвиш подобаващо за новото съдържание. В случая има драстична промяна в класовете и нови куестове, които да ни доразвълнуват за Battle for Azeroth!

Също така казваме чао на артефактите и търпеливо ще чакаме огърлницата Heart of Azeroth както и Azerite екипировката, които идват на 14 Август с експанжъна.

Вече можете и да изберете нова визия за героите си, както и да се наслаждавате на ... намалени статистики за всичко. Но това е хубаво!

Без да ви бавя повече, ето набързо 7 от големите промени, които вече са налични на World of Warcraft сървърите.

1. Войната започва

Победихме Пламтащия Легион (The Burning Legion) и Саргерас е заключен далеч, далеч от нас с Илидан. И разбира се, както в истинския свят - и в Азерот войната не може да приключи. Макар да бяха съюзници, Ордата и Алианса отново се обръщат едни срещу други (най-накрая!), търсейки справедливост за деянията на другите.

С патч 8.0 получаваме нови кучестове всяка седмица, които ни подготвят за войната, която започва с Battle for Azeroth. Вече знаем за силата на Азерита (Azerite)*, и сега трябва да се борим за него. Teldrassil ще бъде обгърнат в пламъци, а Undercity ще бъде отново в ръцете на Алианса със старото си име - Lordaeron.**

Минавайки през тези мисии, ще можем да съберем екипировка, за да се подготвим за новия експанжън. Но не берете грижи ако имате повече от един герой - можете да пропуснете повечето от новите куестове с втория, третия ... или пък педесетия герой.

*Азерит (Azerite) - това е името дадено на кристализираната кърв на Азерот. Когато Саргерас пробива света с неговия меч, това кара Азерот да кърви и да губи есенцията на живота си из целия свят. Сега Алианса и Ордата се бият за този ресурс, като всеки герой ще получи огърлицата Heart of Azeroth от Магни Бронзбиърд (Magni Bronzebeard), с която да събира Азерит и по този начин да лекува Азерот.

**Лордерон (Lordaeron) - преди нахалните undead-и да се намърдат в канализацията на някогашната човешка столица, от града на Лордерон се е управлявала цяла северна империя. Тук рода Менетил (да, рода на Артас) са управлявали. За жалост по време на Третата Война градът пада под покварата на немъртвите.

2. Благодарим ви, Д-р Енчев

Вече можете да сте още по-уникални и красиви с допълнителните екстри при персонализацията на героите. Има нови лица за Кървавите Елфи (Blood Elves) и те най-накрая могат да имат златни очи.*

Другото важно е, че благодарение на Космодиск любимите ни орки вече могат да бъдат и изправени!

*златни очи при кървавите елфи - до сега очите им бяха зелени заради покварата от Fel в The Sunwell. Е, вече е пречиестен, та можете да сдобиете с чифт лъскави, златни очи. Спокойно, ако сте warlock ще можете да си запазите покварените зелени очи за повече warlock street cred.

3. Военният мод измести PvP-то в света

PvP-то в света на World f Warcraft винаги е било...проблемно. Не защото може да бъде адски досадно (или забавно, зависи от коя страна си). Особено ако приятелите ти са те намъкнали в PvP сървър, а вие сте миролюбиви и искате да си берете билки на спокойствие (...например).

Сега всички сървъри са PvE, а когато искате да се сбиете с лошите ще трябва да се върнете до стлицата ви, за да включите War Mode. Щом го включите, ще преминете във фаза на сървъра, в която ще сте с други играчи, които също ще искат да се бият.

Ако поемете риска да качвате нива в War Mode ще получавате повече experience, заедно с други награди.

4. Още по-лесно се свързваме с приятелие си

Във времената на Discord и куп други комуникационни програмки тези новости може би не изглеждат толкова вълнуващи. Но пък с един voice чат нещата могат да станат още по-приятни - особено в Mythic група с непознати. Тук оставям вие да предположите дали го казвам иронично.

В случая по-вълнуващото е новата функция за community (общност). Представлява нещо като гилдия, но изключва нуждата да бъдете на един сървър. Или в една и съща игра, всъщнот.

Очаквайте скоро и HFTV Community ;)

5. Край на милионите damage

За втори път в историята на играта ще има намаление на статистиките. Много е просто - спирате да правите милионимилиардизилиони damage, както и статистиките на екипировката спадат. Нивото на предметите ще достига около 200 към последната фаза на играта, а щетите няма да надвишават 1000 на удар. Разбира се, намалява се и кръвта на босовете и другите гадинки, за да може трудността да си остане същата.

6. Правилата за плячката се промениха

Опцията за Master Looter вече я няма! Целия Loot, независимо от какво пада (случайно същество, бос или друго), е персонален. Да, това значи, че по време на рейд няма да си броите стотинките за подкуп на шефа на гилдията. Ако съдбата е решила да получите онези невероятни гащи - те ще пристигнат директно в инвентара ви.

Разбира се, ако гащите не пристигнат в точния цвят, който искате - ще можете да ги дадете на някое другарче в рейд групата.

7. Промяната на класовете

Ето я и най-голямата промяна с патч 8.0 - цялостната промяна на класовете. Всички са преработни за Battle for Azeroth. Щом логнете, ще заварите доста ралзични таланти и магии. Това е добре, защото имаме цял месец да свикнем с промените и да нагодим билда си.

Смятам, че сега е именно идеалният момент да изпробвате различен клас. Имайте предвид, че класовете няма да имат огромни промени в следващите две години с изключение на шаман и priest.

Ще се видим в Азерот!

For the Alliance!

6 Коментара

Напиши коментар
 • RexDi
  RexDi
  i bez tva nikoi ne igrae taq igra star kraft... az spezialno ne iskam takiva novini
 • Stork
  Stork
  Добра статия! Не е лошо да обърнете внимание и на StarCraft историята!
 • RexDi
  RexDi
  mnogo qka statiq!
 • Windrunner
  Windrunner
  For the Horde!!! P.S. Ако си търсите Undead hunter за куестване - пишете ;P
 • Mega_Tron
  Mega_Tron
  WoW-ът е LOL! Една от най-яките игри! Темата е много яко написана! Нямам търпение да разцъкам новия патЧ! GJ HFTV
показване на 5 от 6 Коментара