Колко пари изкарва Faker
PC

Колко пари изкарва Faker

Малко информация за може би най-добрия играч по League of Legends в света.

Когато си световен шампион по League of Legends, не веднъж, не два пъти, а цели три пъти, може да ви донесе много големи цифри в банковия акаунт.

Lee "Faker" Sang-hyeok, играчът на SK Telecom T1 е считан за най-добрия League of Legends играч, който е играл тази игра. Той е спечелил безброй титли, през професионалната си кариера, която започва през февруари 2013, като може да споменем три световни първенства, две Mid-Season Invitational титли и много LCK регионални титли, под банера на SKT.

Но колко изкарва играч, като него?

Факт е, че не знаем със сигурност. Единствените хора, които знаят са счетоводителката на Faker и той самият. Той стриймва и получава пари, от дарения, спонсори, а наскоро се говореше, че са му били предложени $2.5 милиона на година, за да преподпише с SK Telecom T1, след като спечелиха третата световна титла.

EsportsEarnings ни казва, че Faker има спечелени $1,174,048.35 от всички турнири, до 8-ми септември 2018.

В светa на League of Legends, най-близо се намира Lee "Wolf" Jae Wan, който е support в SKT, който има $912,064.70, през кариерата си.

Faker получава пари и от Twitch, чрез абонатите си. Въпреки, че той има над 1.5 милиона последователи, то той има по-малко от 400 човека, които са се абонирали за канал му.

През април 2018-та, бившият Starcraft играч Hong "YellOw" Jin-ho твърди, че Faker е правил по $4.6 милиона на година, като в тях се включват основната заплата, спонсори и печалби от турнири. Но и това не е сигурно.

Faker все пак не е най-високоплатеният играч в спорта. Според Forbes, най-високоплатеният атлет в света е футболистът Кристиано Роналдо, с $88 милиона обща печалба, което е над 35 пъти повече от теоритичната заплатана Faker.

Други имена, които можем да споменем са LeBron James ($77.2 милиона), тенис звездата Roger Federer ($67.8 милиона) и звездата на NFL - Cam Newton ($53.1 милиона).

Имайте предвид, че говорим за спортове, като футбол и баскетбол, а това са спортове, които са установени от десетилетия. League of Legends беше пусната през 2009-та. Като се има предвид колко бързо се развива еспорта, то със сигурност големите еспорт звезди ще започнат да печелят дори повече от Faker в близкото бъдеще.

 

Източник: dotesports

Свързани страници

Виж всички
Fortnite
Fortnite има Monopoly версия
League of Legends
Българин спечели EU LCS Summer Split 2018
CS:GO
Kinguin спечелиха DreamHack Open Montreal

Няма коментари

Напиши коментар