Magic: The Gathering с 10-милионен турнирен цикъл през 2019-та
PC

Magic: The Gathering с 10-милионен турнирен цикъл през 2019-та

Играта с карти на Wizards of the Coast навлиза много сериозно в надпреварата със своите конкуренти от Blizzard и Valve, обявявайки планове за турнири с общ награден фонд от 10 милиона долара през 2019-та.

Парите ще бъдат давани както за дигиталната версия на играта, така и за настолната.

Wizards of the Coast ще дадат по 75 хиляди долара на общо 32-ма играчи от професионалната MTG сцена чрез договор помежду им, за да участват в новата инициатива, наречена Magic Pro League, както и да играят и стриймват играта със състезателен характер. От компанията отказа коментар по въпроса кои ще бъдат играчите, но вметнаха, че информацията ще бъде достъпна в следващите седмици.

Играчите, които подпишат договор, ще участват в Magic: The Gathering Arena мачове, които ще ги класират в по-голямо събитие на живо, наречено Mythic Championships. Това е новото т.нр. "флагманско" събитие на Wizards of the Coast. То ще включва дигитална и физическа игра, включваща играчи от Magic Pro League. Играчите ще се състезават срещу претенденти от цялата Magic общност по света.

Вицепрезидентът на глобалната стратегия на марката Eotine Chase в Wizards of the Coast каза:

"Magic игрите са били тук 25 години. През това време ние бяхме пионери в много различни пространства. Не само бяхме първите - и по мое мнение, все още имаме най-добрата игра с карти. Ние бяхме и пионер в състезателният гейминг, когато Magic Pro Tour започна през 1996 г. Magic: The Gathering Arena е следващата стъпка в издигането на състезателното ниво на Magic, което играта вече може да предложи. Част от това, което искахме да направим, е да вземем играчите, които са се утвърдили през последните 20 години в състезателната Magic сцена и да наблюдаваме как те изграждат това ново състезателно пространство на играта."

Стратегията и идеята на Wizards of the Coast е коренно различна от това, което сме свикнали да наблюдаваме в другите еспорт заглавия. Вместо играчите да бъдат привлечени от различни организации, с които да подпишат договор, то тук положението е такова, че директно разработчика на играта предлага договор на професионалните си играчи. Това решение обаче не означава, че в профеционалната сцена всички играчи ще са притежание на компанията-разработчик. Chase уточни, че в бъдеще компанията има интерес и други организации да подписват с професионални играчи.

Първото Mythic Championship събитие ще се състои на PAX East 2019 в Бостън от 28-ми до 31-ви март догодина. Все още не е обявен точен график, а повече информация за това как ще може да участвате ще бъде налична в началото на 2019-та.

Wizards of the Coast ще отпусне един милион долара за награден фонд на първото събитие, а в целия сезон те ще раздадат общо 10 милиона долара в наградни фондове.

 

Източник: MTG

Няма коментари

Напиши коментар