Microsoft ще публикуват повече Xbox заглавия в Steam
PC

Microsoft ще публикуват повече Xbox заглавия в Steam

Това е голяма крачка за Microsoft.

Microsoft обяви, че планира да публикува повече игри от своето студио за разработка на Xbox игри в популярната платформа за компютърни игри Steam, което реално ги освобождава от ексклузивитета, който досега са имали в магазина на Microsoft. И не, не си мислете, че магазина на Microsoft е мъртъв или вече няма да го има. Напротив, този ход от страна на Microsoft е просто част от плановете им за въвеждането на Xbox Game Pass услугата за компютри, за която писахме в тази статия. От Microsoft са благосклонни да публикуват своите заглавия не само в своя магазин, но и в конкурентните такива.

Phil Spencer - ръководител на Xbox, каза следното в официално изявление:

Нашето намерение е да направим компютърните версии на игрите от Xbox Game Studios достъпни в няколко магазина, включително в нашия собствен Microsoft магазин в операционната ни система Windows. Ние вярваме, че трябва да имате избор къде да купувате компютърните си игри.

В миналото подкрепата на Microsoft към Steam е била много рядък феномен. Повечето от новите игри на компанията са останали ексклузивни за магазина на Microsoft, което също означава, че те са достъпни само като "универсални Windows приложения" (Universal Windows Apps), което представлява контейнер, използван в Windows 10. Такива игри не са толкова отворени за модифициране, създаване на най-различни видове слоеве (overlays) или използване на полезни инструменти като ReShade, и до голяма степен са непопулярни при геймърите, които се интересуват от тези възможности.

Някои от стратегическите игри на Microsoft, като Halo Wars, вече са налични и в Steam платформата, а още по-хубавото е, че Halo: The Master Chief Collection също предстои да се появи в Steam тази година, започвайки с играта Halo Reach. Това обаче не е много нова информация, писахме за това преди известно време.

Първите игри от Xbox портфолиото на Microsoft, които ще станат достъпни в Steam, ще бъдат Age of Empires заглавията (от 1 до 3) и Gears 5. Не се споменават имената на ексклузивни игри като Sea of Thieves и Froza Horizon, но от изказването на Phil Spencer по-долу се вижда, че има някакъв малък шанс и това да се случи:

Осъществяването на възможността геймърите да играят заедно през различни платформи, като Windows 10 и конзоли, е жизнено важно нещо за нас. Изграждането на общности от всички тези различни играчи, независимо от магазина или платформата, които те са избрали (конзола или компютър), също е от жизненоважно значение.

 

Източник: PC Gamer

Няма коментари

Напиши коментар