Най-очакваните PC игри за 2019 година
PC

Най-очакваните PC игри за 2019 година

Представяме ви нашите 22 избора за най-интересни игри, които ще излязат през годината.

През 2019 година ще излязат много нови игри, но кои от тях ще успеят наистина да спечелят сърцата ни, ще ни въвлекат в часове битки, стратегии и яростни съперничества или ще се превърнат в любимия ни начин да си починем след тежък ден?


Съдържание


Resident Evil 2
Жанрове: Action, Survival, Horror, Zombies
Дата на излизане: 25-ти януари
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Capcom се завръща и дава нов живот на класиката Resident Evil 2 от 1998 година. Осъвременяването на играта бе обявено малко назад във времето, но на Е3 2018 студиото демонстрира геймплей сцени от играта.

Изглежда, че Capcom са се фокусирали върху това да запазят историята и ключовите моменти от първоначалната PlayStation версия на играта, но освен визуалните подобрения, изглежда, че фиксираната гледна точка на камерата ще бъде заменена с такава от първо лице. Играта ще продължи да следва сюжетни линии, въртящи се около Леон и Клер, докато те преминават през силно заразения Raccoon City.

Безпрецедентен прилив на адреналин, увлекателна история и невъобразими ужаси ви очакват в Resident Evil 2.

Страница в Steam Обратно горе


Far Cry New Dawn
Жанрове: Action, Adventure, Post-apocalyptic, Open World
Дата на излизане: 15-ти февруари
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Ако сте играли Far Cry 5, то знаете, че в края на играта е оставена възможност за продължение. Сега, ако се надявате да разберете какво се случва след края на финалните надписи и какво се е случило с окръг Хоуп след ядрения взрив, ще получите възможността да разберете във Far Cry New Dawn, едва 17 години след събитията от света на Far Cry 5.

В окръг Хоуп, разрушен и изкривен от ядрения взрив, играчите ще открият нови територии, които да изследват. Оцелелите са започнали да възстановяват света, но новата заплаха от бандити е попречила на окръга наистина да бъде освободен от тиранията, която го контролира.

Страница в Steam Обратно горе


Metro Exodus
Жанрове: Action, Post-apocalyptic, Atmospheric FPS, Story Rich
Дата на излизане: 15-ти февруари
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Събитията в новото Metro заглавие - Metro Exodus, се случват през 2036 година и следват историята на Metro: Last Light (игра, създадена по историята от книгата Metro 2035 на Дмитрий Глуховски). Разликата между новата игра и другите две Metro заглавия е това, че те са пресъздадени от историите в книгите на Дмитрий Глуховски, докато Exodus е изцяло ново заглавие, което не следва събития от книгите му, макар отново той да помага за историята.

Земята все още се съвзема от ядрената война, като играчът влиза в ролята на протагониста Артьом. Подобно на предишните игри от поредицата, играчите ще открият, че светът е пълен с враждебни същества и разнообразни оръжия, които да използват за тяхно предимство.

Страница в Steam Обратно горе


Anthem
Жанрове: Action, Post-apocalyptic, Atmospheric FPS, Story Rich
Дата на излизане: 22-ри февруари
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Anthem всъщност е отговорът на EA към поредицата Destiny на Bungie - шутър, който цели да потопи играчите в споределен свят от гигантска научно-фантастична вселена.

Вие играете като свободен агент с камера от трето лице, участвате в престрелки в стил Mass Effect, оборудвани сте с екзотиката, която Javelin ви предоставя, за да изследвате и унищожавате из някои гигантски извънземни зони. Както може би очаквате, играта може да се играе и кооперативно с приятели (до четирима души). Също така е обещаващо да разберем, че историята на Anthem е написана от писателя на Star Wars: Knights of the Old Republic и първите две Mass Effect игри.

Страница в Origin Обратно горе


Trials Rising
Жанрове: Racing, Platformer
Дата на излизане: 26-ти февруари
Платформи: Switch, PS4, Xbox One, PC

Ако все още не сте играли игра от Trials поредицата, то със сигурност ще искате да си вземете Trials Rising, когато излезе. Играта беше представена по време на пресконференцията на Ubisoft по време на събитието E3 2018. Разработчиците обещават много по-хаотични и безумни маршрути за играчите.

Както винаги, вие ще играете с мотоциклет, с който ще минавате през няколко маршрута, като същевременно ще избягвате необичайни препятствия. Благодарение на физиката на мотоциклетите, със сигурност ще ви се наложи да се научите да преигравате различните маршрути и да се учите от грешките, които сте допуснали, защото играта съвсем няма да бъде лесно изпитание за всеки геймър.

Страница в Steam Обратно горе


DiRT Rally 2.0
Жанрове: Racing, Sports, Simulation
Дата на излизане: 26-ти февруари
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Ако търсите за хитово заглавие, свързано с шофиране на автомобили, то DiRT Rally 2.0 трябва да ви хареса. Класическата рали серия ще ви отведе на състезателно приключение през писти в Нова Зеландия, Аржентина, Испания, Полша, Австралия и САЩ, с над 50 коли, с които ще се разбивате или ще печелите състезанията.

Тази версия на играта лежи върху идеята, че колкото повече карате, толкова повече колата да се деформира в зависимост от начина, по който я управлявате и територията, през която преминавате (например черен път с много дупки, чакъл, камъни и т.н.), което своеобразно въздейства и на управлението, променяйки сцеплението, докато се състезавате. И по-интересното е, че щетите върху автомобила се пренасят от едно събитие към следващото, което означава, че наистина трябва да овладеете управлението на автомобила, с който изберете да играете.

Страница в Steam Обратно горе


Total War: THREE KINGDOMS
Жанрове: Strategy, Historical War, Turn-Based Strategy
Дата на излизане: 7-ми март
Платформи: PC

Total War: THREE KINGDOMS е походова стратегическа игра, част от Total War поредицата. Играейки като една от 11-те фракции, вие ще работите, за да обедините Китай под един владетел. Този владетел ще бъдете вие. Играта ще включва два режима - един с по-реалистично усещане и един, където генералите ще бъдат невероятно мощни.

Страница в Steam Обратно горе


Devil May Cry 5
Жанрове: Action, Hack and Slash, Demons, Violent, Gore
Дата на излизане: 8-ми март
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Devil May Cry 5 запазва мръсната естетика от DmC: Devil May Cry на Ninja Theory. Описана от Capcom като "истинско продължение" на Devil May Cry 4, играта поставя играчите под контрола на Nero - ловец на демони с роботизирана ръка и меч, която може да докара шума от форсирането мотор. Да, това е малко глупаво, но кой го е грижа, когато героят в играта изстрелва ракети като сърф право в лицата на демоните?

Страница в Steam Обратно горе


The Division 2
Жанрове: Action, Hack and Slash, Demons, Violent, Gore
Дата на излизане: 15-ти март
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Като мултиплеър игрите със споделен свят, Tom Clancy's The Division се радва на интересен и изненадващо дълъг живот. Шутърът от трето лице на Ubisoft, разположен на снежните улици на Ню Йорк, имаше голям успех при пускането си на пазара, но съдържанието, с което играта приключи, остави много играчи със смесени чувства. Без да се безпокои, екипът от разработчици продължаваше да усъвършенства играта с години, довеждайки я до момент, в който тя се превърна в култ с малка армия от отдадени играчи.

The Division 2 има за цел да надгради този успех, който се развива във Вашингтон, седем месеца след събитията от първото издание. С нова класова система, осем играча и реконструиран игрален двигател, ще има много неща, които The Division 2 играчите ще заобичат.

Страница в Uplay Обратно горе


Sekiro: Shadows Die Twice
Жанрове: Action, Souls-like, Adventure, Difficult, Violent
Дата на излизане: 22-ри март
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Нова игра от майсторите на екшън ролевите игри FromSoftware обикновено биват благославяни, както и проклинани едновременно.

Благославяни, защото създават страхотни светове, в които играчите се влюбват и ги изследват в продължение на месеци. Проклинани, защото в тези светове има доста ужасяващи същества и сцени, с които трябва да се борим за живота си и те ни убиват отново и отново, произтичайки от наказателния подход на студиото за създаване на предизвикателство в геймплея на заглавието.

Поставена в митологична феодална Япония, играта Sekiro: Shadows Die Twice ще продължи hack-and-slash традицията на FromSoftware с тематични и напредничави промени, които да отговарят на новата среда. Най-съблазнителната функция, забелязана досега? Кука, която може драстично да промени начина, по който преминаваме през експертно направените зони и арени. Пригответе се да умрете отново.

Страница в Steam Обратно горе


Mortal Kombat 11
Жанрове: Action, Fighting, Gore, Violent, Blood
Дата на излизане: 23-ти април
Платформи: Switch, PS4, Xbox One, PC

Тази година NetherRealm Studios се завръщат към корените си с Mortal Kombat 11. Игра, която разширява стиловете на игра на Mortal Kombat X с нови движения и включва екипировка, която можем да събираме, също както в духа на Injustice 2. Може да очакваме друг обширен и богато пресъздаден сюжет в Mortal Kombat 11, който се фокусира върху корумпирания Dark Raiden и злите машинации на пътуването във времето.

Страница в Steam Обратно горе


RAGE 2
Жанрове: Action, FPS, Post-apocalyptic, Open World, RPG
Дата на излизане: 14-ти май
Платформи: PS4, Xbox One, PC

След като гигантски астероид унищожи по-голямата част от човечеството, оцелелите трябва да се пазят от легиони порочни бандити и мутанти с убийствени наклонности. Както Уокър, който е последният жив рейнджър в пустошта, ще се занимавате с дивашки престрелки от първо лице и високоскоростна борба с превозни средства, пораждайки хаос във всички видове разнообразни среди извън класическата настройка на пустинята.

RAGE 2 връща смъртоносния бумеранг, известен като крило, и усилва престрелките с много хлъзгав и напоен с адреналин режим.

Страница в Bethesda Обратно горе


Phoenix Point
Жанрове: Action, Strategy, Turn-based Tactics
Дата на излизане: юни
Платформи: Xbox One, PC

Независимо дали сте изиграли оригиналния X-COM от 1994 година или обичате модерните преработки на класиките от 2K Games, има нещо задоволително в това да защитаваш планетата от враждебни извънземни чрез тактически битки, пълни с внезапни изненади. Ако чакате нетърпеливо за X-COM 3, ще се радвате да знаете, че Phoenix Point (оглавяван от Julian Gollop, създател на оригиналния X-COM) има пръст в същата тази научно-фантастична стратегия.

В разрушителен пост-апокалипсис човечеството се е разделило на фракции след вирусна епидемия, а ужасяващите извънземни тероризират оцелелите. Като една от фракциите, които се борят за защита на Земята, ще трябва да се съюзите (или да воювате) с други фракции, за да укрепите силите си, след това да се преборите с орди от отвратителни, хибридни мутанти, за да осигурите оцеляването на нашия вид.

Играта се разработва от студио в София, България!

Официален сайт на играта Обратно горе


DOOM Ethernal
Жанрове: Action, FPS, Gore, Demons, Sci-Fi
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: Switch, PS4, Xbox One, PC

Разбира се, продължението на DOOM от 2016 година е на път към нас. Не само, че това е магическо завръщане за FPS ветеранът id Software, но лекомисленият подход на играта към съвременния гейм дизайн и снизходително разказаната история са глътка свеж въздух в клаустрофобичния коридор на игри от този тип.

Doom Eternal ще донесе ужасите на ада в Terra Firma, а Doomguy не е особено щастлив от това. Пригответе пръстите си за още една епична битка с пантеона от демонични призраци и гадости, идващи от подземния свят.

Страница в Bethesda Обратно горе


BIOMUTANT
Жанрове: Action, Open World, RPG, Adventure, Fantasy
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

BIOMUTANT е едно странно ново заглавие, което ни вдъхновява със свежия си външен вид, дори с хибридизацията на познати елементи от други игри. Вие играете като напълно приспособим енот в буен пост-апокалипсис, където замърсяването се задържа и шест животински племена се борят за контрол на изсъхващото Дърво на живота.

Тази екшън ролева игра от трето лице с отворен свят има малко от всичко: сражения, които съчетават комбинации от бойни изкуства и тежка артилерия, персонализиране на персонажа чрез изработване на оръжия и специализирани мутации, и система за морал, където ще решавате срещу и с кои племена ще се биете.

BIOMUTANT е първата игра от студиото Experiment 101, което е създадено от разработчиците на поредицата Just Cause. Е, вече знаете, че те се справят добре със създаването на пълни с живот и хаос отворени светове.

Страница в Steam Обратно горе


Skull & Bones
Жанрове: Action, Pirates, Naval, Open World
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Sea of Thieves няма да бъде единствената пиратска игра с отворен свят от Ubisoft. Skull & Bones ще отплава още тази година, с много по-реалистични пиратски битки в открито море.

Заглавието всъщност си е Assassin's Creed Black Flag, но без асасините, тъй като се разработва от голяма част от същия екип, стоящ зад Black Flag играта, и обещава широка самостоятелна кампания, в която вие се съревновавате за контрола над водите от 18-ти век в Индийския океан. Но истинският фокус изглежда да бъде онлайн сблъсъкът на играчите едни срещу други в онлайн режима, където всеки играч контролира собствения си кораб в отборни битки.

Страница в Steam Обратно горе


A Plague Tale: Innocence
Жанрове: Action, Adventure, Violent
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Амиция и Хюго са в жив кошмар.

Заглавието Plague Tale: Innocence следва тези сираци и техните борби в тъмна епоха, за разлика от Dishonored, където рояците от свръхестествени плъхове започнаха да похапват обществото и здравия разум. Споменатите плъхове са с размерите на футболни топки и могат да погълнат хора за нула време. За щастие, можете да ги отстраните с източници на светлина. Играейки като Амиция, вие ще трябва да гледате след малкия си брат, докато двамата бягате от фанатичната инквизиция. Вие ще пораснете много бързо, когато за първи път счупите лампата на инквизиционната охрана с внимателно насочена прашка и после гледате как хората биват изядени живи от паразити, докато те крещят през цялото време.

Страница в Steam Обратно горе


Dying Light 2
Жанрове: Action, RPG, Survival
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Няма календарна година без игра със зомбита или дори две такива. Dying Light 2 има добри шансове да бъде единствената такава игра, която да ви държи закачени задълго в обозримо бъдеще.

Разработчикът Techland имаше фантастичен старт в областта с първото заглавие от поредицата Dying Light през 2015 година, а неговото продължение възнамерява да разшири здраво тези параметри във всяко отношение. Със своя реактивен свят, разклоняващ се подход на разказване на историята, умелата бойна система и радикално подобрените визуални ефекти, Dying Light 2 е всичко, за което можем да се надяваме в един красив апокалиптичен игрови пакет.

Официален сайт на играта Обратно горе


Gears 5
Жанрове: Action, Adventure
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: Xbox One, PC

Следващата глава в поредицата Gears of War игри е насочена към Xbox One и PC платформи в рамките на тази година. Този път ще играем като Кайт, която първоначално се появява в Gears of War 4.

Официален сайт на играта Обратно горе


Cyberpunk 2077
Жанрове: Action, RPG
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Полският разработчик CD Projekt Red вече е споделил доста невероятни и зашеметяващи откъси от Cyberpunk 2077 заглавието и футуристичния нощен град в играта, и докато не започнем да я играем, ще продължим да преглеждаме всеки следващ трейлър и снимка в търсене на нови детайли.

Като персонализиращ се протагонист, ние ще изследваме гъсто населен метрополис в режим от първо лице. Нещо, заради което феновете на The Witcher поредицата останаха доста объркани, но ще го преживеят, когато се потопят в кипящия от високотехнологични оръжия и дигитален шпионаж свят, който играта предлага.

Официален сайт на играта Обратно горе


Halo Infinite
Жанрове: Action, FPS
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: Xbox One, PC

Не се заблуждавайте! Продължаването на Halo 5 от 2015 година все още е далеч, но определено се случва.

Носещо любопитно ново подзаглавие и изцяло нов гейм енджин, известен като Slipspace, от първият трейлър на Halo Infinite почти изглежда, че следващото приключение на Master Chief ще има MMO качества към себе си. Или поне ще бъде с по-отворен завършек. MMO или друго, Halo Infinite може да бъде просто завръщането на Halo, което всички сме чакали.

Официален сайт на играта Обратно горе


Mount & Blade II: Bannerlord
Жанрове: Action, RPG, Simulation, Strategy
Дата на излизане: не е ясна
Платформи: PS4, Xbox One, PC

Ако не сте играли Mount & Blade игрите, по същество те са като For Honor, но с размерите на Battlefield по бойно поле. Независимо дали пеша или на кон, играчите участват в масивни средновековни схватки в гигантски свят, със сложна механика за ръкопашна борба, която взема под внимание физиката и позиционирането.

Mount & Blade 2: Bannerlord обещава същия обхват и интензивен дуел, модернизиран с така необходимото визуално преобразяване на своите предшественици. Всеки, който има привързаност към хаотична борба в близки разстояния, би трябвало също да обича и диво размахване на меч и щит. Нещо, което в това продължение на Mount & Blade се предлага в изобилие, независимо от коя страна на стените сте.

Страница в Steam Обратно горе


Оставяме на вас да решите коя игра да опитате и коя - не. Междувременно, споделете в коментарите коя от игрите ви се струва най-интересна и както винаги - Have Fun!

Няма коментари

Напиши коментар