Обявиха STALKER 2 за 2021 година
PC

Обявиха STALKER 2 за 2021 година

Разработчиците от GSC безцеремонно обявиха продължението на емблематичната игра

Създателите на оригиналният STALKER франчайз, GSC Game World, без много да се церемонят обявиха STALKER 2.

Пуснаха официален сайт на играта, в който можете да се убедите сами - няма много информация, освен годината на излизане - 2021.

Оригиналната STALKER: Shadow of Chernobyl (Сянката на Чернобил) от 2007 година се развива около съветския ядрен реактор, който на 26 април 1986 година претърпява критична авария.

Какво се случва?
Чернобилската авария, наред с по-скорошната от 2011 година в АЕЦ Фукушима, е отредена като ниво 7 по Международната скала за ядрени събития. 
Тя предизвиква облак от радиоактивни отпадъци, които засягат части от СССР, Източна Европа и Скандинавия. Около 200 хиляди души са евакуирани от родните си места, като до ден днешен райони в Украйна, Беларус и Русия са замърсени. 

Така де, след историческото отклонение да преминем отбратно към новината...

След "Сянката на Чернобил" следват още заглавия в поредицата - STALKER: Clear Sky през 2008 и STALKER: Call of Pripyat през 2010. Година по-късно основателят на GSC - Сергей Григорович закрива студиото, въпреки течащата работа по STALKER 2.

През 2015 година студиото отново се връща към живот, но след неуспешен Kickstarter и Cossacks 3 не е имало много новини от тях.

 

 

Няма коментари

Напиши коментар