Rainbow Six Siege: Операция Para Bellum излиза през юни
PC

Rainbow Six Siege: Операция Para Bellum излиза през юни

Лазери, холограми, бронирани камери..? Защо не?

Bчepa от Ubіѕоft пpeдcтaвиха нoвo видeo, в което беше показан геймплей от новата операция към Rаіnbоw Ѕіх Ѕіеgе, а именно Операция: Раrа Веllum и oбявиха дaтaтa нa излизaнeтo й. Освен новата карта наречена Villa, от компанията добавиха и двама нови защитници - Alibi и Maestro. Според част от анонса действието ще ни насочи към банда наркотрафиканти, подвизаващи се под името "Винчигуера", използващи къщата (Villa) за свое укритие, където да се отдават на почивка и спокоен живот. В момент, когато фамилията се подготвя да пренесе ценностите си и да изтрие всички налични документи за съществуването им идва и времето, в което играчите ще се включат.

В следващите няколко реда ще ви разкажем малко и за двамата нови защитници включващи се в играта.

Rainbow Six Siege: Para Bellum Operators Gameplay and Gadget Starter Tips

Alibi

Защитник, идващ от специалните части наричани още "Italian Gruppo Intervento Speciale". Притежава 3-speed, 1-armor  и специални устройства, носещи името Prisma. Това са малки устройства, съдържащи холограми, които тя може да разположи навсякъде с цел това да бъде примамка за врага. Примамките изглеждат почти като нея, но са неподвижни. Ако стреляте или преминете през примамката, това ще разкрие местоположението ви пред защитниците за няколко секунди, което не е чак толкова фатално с оглед на това, че ако сте достатъчно бързи можете да се прикриете незабавно. Както сами можете да предположите, ако се натъкнете на примамка и Alibi е някъде около вас, едва ли ще се измъкнете безнаказано. Въпросните холограми могат да бъдат унищожени или временно изключени, което ще ви спечели необходимото време за действие.

В следващото видео можете да видите как точно изглеждат примамките и какво ще представлява геймплят от гледната точка на Alibi.


Maestro

Ubisoft описват героя като агресивен 1-speed оператор, който за разлика от soft-hitting MP5’s оръжията е оборудван с гигантска LMG, Alda 5.56 (изработена на базата на CTME Ameli картечница, използвана от италианската армия). Неговата специална играчка e разглобяема камера, носеща името "Evil Eye", която може да изстреля високоенергийни лазерни лъчи. Не се притеснявайте, точно толкова готино е колкото звучи. Ще имате възможността да поставите две такива и да ги управлявате чрез инструмента за наблюдение (observation tool). Подобно на бронираните камери, "Evil Eye" също ще бъде непробиваем за куршуми, ще можете да виждате през димните гранати и ще можете да маркирате враговете си. Е, съвсем нормално да има и условия, в които да можете да използвате лазерните камери и те са, че стрелбата ще бъде достъпна само когато бронираният щит е отворен, което пък от своя страна ще ги изложи на вражески огън. Лазерните камери имат неограничени амуниции, но трябва да се охлаждат след продължителна употреба. 

В следващото видео можете да видите как точно изглеждат примамките и какво ще представлява геймплят от гледната точка на Maestro.


Villa

За разлика от последната добавена карта - Siege, от Ubisoft са се постарали Villa да има модерен външен и вътрешен вид. Разработчиците на играта са направили стените в по-мек цвят, подовете и таваните са направени от дърво и гипсокартон, каменна мазилка обгражда долната част на къщата, където се съхраняват варели от вино. Пясъчният вътрешен двор и фонтана, които се намират извън къщата, осигуряват достатъчно покритие от spawn peeking. Добавени са и няколко прозореца, които изискват достъп с въжета, което означава, че нападателите ще имат много по-лесен начин да стигнат до втория етаж без да минават по стълбите.

След експерименталната операция "Chimera", която въведе глобалните способности и режима на "zombie alien mode", усещането на операция "Para Bellum" е да ни отведе до странна и успокояваща италианска природа с оператори, които имат голям творчески потенциал.

ИЗТОЧНИК: PC GAMER

Няма коментари

Напиши коментар