Resident Evil 2 не е римейкът, който очаквате. 
PC

Resident Evil 2 не е римейкът, който очаквате. 

Но все пак, играта е добра.

Безпрецедентен прилив на адреналин, увлекателна история и невъобразими ужаси ви очакват в Resident Evil 2. 

HD римейкът на Resident Evil 2 въплъщава част от магията на оригинала, от запазването на играта на пишещата машина до мазната прическа на Леон. Има обаче три големи промени в дизайна, които правят основната разлика в играта. 

Първо, вече няма фиксирани ъгли на камерата. Точно както в повечето ранни хорър игри, Resident Evil 2 разчита на кинематография, за да представи ужасите си. Когато играчът стигне до определена точка, перспективата се променя, показвайки на играча нещо ново и най-често - ужасно. 

Фиксираните ъгли, определят стила на този тип хорър игри, защото сцената може да бъде напълно предвидена. В повечето случаи това са просто "jump scares" но те могат да се случат всеки път, когато гледната точка на камерата се промени, което се случва често. Напрежението идва от това да подтиснеш страха си, докато продължаваш да изучаваш мястото, като това се случваше почти през цялата игра. 

Оригиналната игра също така ползваше, т. нар. управление тип танк. Когато няма контрол над камерата, и тя не е зад рамото на персонажа, посоката на движение е независима от ориентацията на гледната точка. Натискайки напред се движехме в посоката на персонажа, което прави доброто управление само по себе си игрално умение.

Римейкът не използва нито един от тези два аспекта на старата игра в страшните си сцени. Играчът има пълен контрол над камерата и винаги може да види какво идва насреща му.

В контраст с тези улеснения е премахнато автоматичното прицелване във враговете. В оригиналната игра то съществуваше защото прицелване с подобен тип контроли и позициониране на камерата би било същински кошмар (напук на тези, които създателите на играта са предвидили за нас). Ако оригиналната игра се базираше на избор между битка и бягство и в разучаването на нивата, то новата разчита повече на интелигентна стрелба без излишно разхищение на ресурси. Може да се каже, че е модернизирана шуутър версия на оригинала.

Благодарение на тези разлики в управлението и стилът, играта се усеща не просто като римейк, а като нещо ново и самостоятелно. Всъщност то пак може да бъде включено, но сякаш разваля удоволствието от играта, правейки я може би по-лесна от колкото трябва.


Resident Evil 2 намери място в класацията ни за най-очакваните игри на 2019г. Ако искате да разберете, кои са другите игри, които очакваме с нетърпение, разберете в статията. 

Източник: Polygon

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар