Riot Games инвестира в Hypixel Studios
PC

Riot Games инвестира в Hypixel Studios

Ето, че вече името Riot Games в множествено число си идва на мястото, след като компанията реши да инвестира средства в друго студио и да се разпише с втора игра на пазара.

Riot Games стана водещ инвеститор в нов разработчик на видеоигри, управляван от създателите на популярния Minecraft сървър Hypixel.

Hypixel Studios е нова компания, която с помощта на Riot ще разработи и издаде играта Hytale.

Новите инвеститори на Hypixel са популярни личности от еспорт индустрията, включително Peter Levin от Lionsgate (един от инвеститорите на еспорт отбора Immortals), бившият професионален играч и главен изпълнителен директор на Plays.tv Dennis "Thresh" Fong и бившият главен директор по съдържанието на Blizzard Rob Pardo. От Hypixel не са разкрили сумата, която са получили от новите си инвеститори.

В изявление, новопоявилият се разработчик каза, че инвестицията ще му позволи да "избягва от много често срещани клопки в развитието на игра, като напрежението за пускане на играта в кратък период от време или прекомерно разчитане на инвестиция от страна на общността (т.нр. crowdfunding)".

Първата игра на студиото се стреми да възпроизведе културния и търговски успех на Minecraft, като включва елементи на конкурентни игри, стрийминг и социални медии. Трейлърът на новата игра също така показва подобна блокова естетика и се причислява към играта в стил "пясъчник" (sandbox), която беше пусната през 2009-та.

Въпреки решението да създадат студио, Hypixel сървърът в Minecraft ще си има свой собствен екип, докато Hypixel Studios работят върху своята нова игра за PC и Mac.

Съоснователят Simon Collins-Laflamme на Hypixel Studios каза:

Създаването на Hypixel Studios е огромна крачка напред за нашия екип и нямаше да е възможно без помощта на Riot Games и нашата консултативна група от инвеститори. Чувстваме се много щастливи, че сме изградили взаимоотношения, които не само финансират развитието на Hytale, но и ни предоставят съвети, които ще помогнат да направим Hytale възможно най-добре.

Инвестицията на Riot Games в Hypixel Studios сигнализира за разширяването на бизнеса им и еспорт стратегията, която до голяма степен се върти около главната им игра League of Legends, смятана за най-популярната еспорт дисциплина в света. Официалното изявление на Hypixel Studios не съдържа никаква информация за възможността Hytale да съдържа еспорт елемент в себе си.

Първите разговори между двете компании се случиха през 2016-та, когато Hypixel потърси съвет от Riot.

 

Източник: Hytale

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар