Rockstar със заповед за обиск срещу хакери
PC

Rockstar със заповед за обиск срещу хакери

Създателите на хак за GTA V могат да очават съдебно дело за нарушаване на авторски права

Rockstar Games и Take-Two Interactive продължават кръстоносния си поход срещу хора, които се опитват да променят и хакват игрите им. В резултат на съдебен иск, поставен в Австралия, домовете на петима хакери са били претърсени, след като са били свързани с известния GTA V чийт "Infamous".

Според съдебната заповед, публикувана от TorrentFreak , хората, обвързани с този случай, са познатите като Christopher Anderson, Cyrus Lesser, Sfinktah, Koroush Anderson и Koroush Jeddian. Ето и извадка директно от правителствения сайт на Австралия - тук. Проведеното разследване твърди, че петимата са отговорни за създаването на програмата "Infamous", която разрешава на играчи в GTA V да се телепортират, да добавят пари и други виртуални предмети към героя/акаунта си, да скачат по-високо и да убиват когото и да е на сървъра - познатите ни класически GTA кодове. Програмата се е продавала за $40 и можете да я видите в действие тук:

Австралийският съд е наредил няколко ограничения върху престъпниците - запориране на финансови средства, забрана за правене на подобни чийтове и заповед за обиск на два имота, свързани с въпросните хакери, с цел намиране на повече информация относно "Infamous". Първоначално запорирането е насочено срещу петимата, но след това е ограничено до личността на Christopher Anderson, според този документ. На Anderson се забраняват каквито и да е дейности, свързани с пари, изключващи ежедневните разходи. Той няма право да изнася пари от Австралия или да купува или продава имущество в държавата - това важи и за неговия PayPal акаунт и криптовалути.

Случаят е показателен за отношението на Rockstar и Take-Two към промяна и недобросъвестно модифициране на техните продукти. Делото в Австралия не е първо - в Щатите има заведени няколко искове, насочени срещу хора, разпространяващи чийтове за игри. 

Хакерите все още нямат официална съдебна защита и съответно изявление. Очаква се скоро срещу тях да бъде заведено дело за нарушаване на авторски права. Повече в тази сфера можете да прочетете за съждението на австрийския съд, че YouTube може да нарушава авторски права, за причината Valve да платят $3 милиона глоба на Австралия и за ограничените печалби на ZeniMax.

Източници: TorrentFreak, IGN.

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар