Skybound Games ще продължат The Walking Dead на Telltale
PC

Skybound Games ще продължат The Walking Dead на Telltale

Ето, че финалният сезон на The Walking Dead играта на Telltale Games ще бъде завършена, но не от тях, а от Skybound Games.

Студиото Telltale Games се споразумя със Skybound Games да завършат сезона, разработката на който бе спряна поради това, че Telltale Games обяви фалит и освободи голям процент от служителите си в края на септември.

По време на Comic Con събитието в Ню Йорк, Робърт Киркман, който е един от основателите на Skybound Games, споменава, че компанията му е сключила договор с Telltale да завърши историята на играта. Според информация на изданието Variety, членове на оригиналния екип зад The Walking Dead в Telltale Games ще работят върху завършека, но това засега е само слух.

През септември Telltale Games внезапно, без предупреждение, освободи около 250 служителя. Няколко месеца по-късно Кевин Бърнър - съосновател и вече бивш главен изпълнителен директор на компанията, я осъди за нанасени финансови щети. Повече за краха на иначе стабилно изглеждащата и бързо развиващата се компания може да прочетете в другата ни статия.

 

Източник: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар