Steam игра беше използвана, за да бъдат измамени хора чрез фалшиви Dota 2 предмети
PC

Steam игра беше използвана, за да бъдат измамени хора чрез фалшиви Dota 2 предмети

Група скамери използваха игра, за да предлагат фалшиви Dragonclaw Hooks

Ужасно изглеждаща игра на име Climber наскоро изчезна от пространството на Steam, след като няколко Dota 2 играчи се оплакаха, че са били измамени от Climber потребители, които са предлагали предмети изглеждащи точно, като в Dota 2.

Измамата е ставала най-често с един предмет, който е доста известен в Dota 2, а това е именно Dragonclaw Hook. Тя е със статус immortal-rarity за героя Pudge.

Предметът беше достъпен през 2013-та, но вече няма как да бъде купен извън Steam магазина, където струва около $800.

Въпреки всичко, Dragonclaw Hook, който предлагаха тези измамници беше много добре направен фалшивикат. Според скрийншот в Reddit от angelof1991, предметът, който идва от играта Climber има идентично описание и вид, като този от Dota 2.

Според скрийншот от друг потребител - mage203, Climber дори използвали логото на Dota 2 в Steam магазина.

Кеширана версия на играта ни показва, че тя е била в Early Access на 18 май 2018 и е струвала 1$, а графиката и е изглеждала, карто картинка направена на paint.

Авторите на играта - KIRILL_KILLER34 и The Team A имат още една игра в Steam, тя се казва Space Vomit (сами може да си я преведете на български) и тя изглежда по същия, ужасен начин, както Climber и отново струва $1. Играта ви позволява да вземете много стийм постижения (steam achievements) за минимално време, което още веднъж ни подсказва, че нещата не са ОК.

Играта Climber и всички нейни предмети са премахнати от Steam, но до момента Space Vomit все още е активна, въпреки, че не съществува в Steam магазина. Малко по-рано беше премахната друга игра от Steam, която имаше фалшиви предмети, наподобяващи тези на Team Fortress 2, като разработчик е бил Okalo Union. Акаунтите на KIRILL_KILLER34, The Team A и Okalo Union в Steam са все още активни.

Това ли е новият начин за измама и дали Steam ще продължи да позволява това да се случва ще разберем много скоро.

До тогава, ние от HaveFun TV препоръчваме на всички потребители да проверяват по два пъти какви предмети разменят в Steam, за да нямат проблеми!

 

Източник: PCGamer

Няма коментари

Напиши коментар