Steam вече има 90 милиона активни потребителя на месец
PC

Steam вече има 90 милиона активни потребителя на месец

Платформата на Valve продължава да расте, въпреки голямата конкуренция.

С всяка година платформата на Valve - Steam расте с огромни темпове, ето че и тази година не остана по-назад.

Въпреки огромната конкуренция, като Gog.com и новият магазин на Discord, Steam продължава да бъде кралят на PC гейминга. 90 милиона души всеки месец използват клиента, като това означава че бройката се е увеличила с 34%, спрямо миналата година.

За съжаление нямаме представа точно какви са приходите на компанията, но можем да бъдем сигурни, че лорд Gaben е един богат човек.

Въпреки, че компании като Bethesda, Activision, EA и Ubisoft си продават игрите на техни платформи, Steam продължава да расте. Наистина е интересно да видим някакви цифри в случая, но просто няма как да стигнем до такава информация, тъй като компанията крие такива неща в дълбока тайна.

Според Newzoo PC пазарът ще направи около 24% от глобалните приходи за 2018 или 32.9 милиарда долара. Физическите и дигиталните копия на PC игрите са 28.6 милиарда от тази цифра.

А точно преди 14 месеца, Steam имаше 67 милиона потребителя.

Само искам да добавя, че през 2015-та година, Steam имаше 8.4 милиона потребителя. Може да видите само за 3 години за какъв разтеж говорим.

Разпределението на продажбите по региони за 2017-та година може да видите в графиката по-долу. Като това е за 2017-та година:

Ясно е, че Steam ще се застоят на трона, но докога? Дали Discord магазинът няма да ги измести с годините? Какво мислите? Напишете в коментарите.

 

Няма коментари

Напиши коментар