Thronebreaker: The Witcher Tales
PC

Thronebreaker: The Witcher Tales

Какво да очакваме от играта, която излиза утре

The Witcher 3 беше страшен хит. CD Projekt RED са на върха на грандиозна вълна, благодарение на Gwent и предстоящата Cyberpunk 2077. Утре е официалното пускане на заглавие, което минаваше под радара до момента, но обещава да е осезаемо различно от повечето неща на пазара, но и все пак полирано и довършено както подобава на AAA игра. Thronebreaker: The Witcher Tales е история в света на вещера, която разказва за кървавата война между северните кралства с Нилфгардската империя посредством стилизиран наратив и бой с карти.

Та, Thronebreaker: The Witcher Tales не е игра за добрия стар Гералт. Механиките на Thronebreaker са отчасти вдъхновени от Gwent - така непринудено вмъкнатата странична игра за убиване на време, която открихме в The Witcher 3, вече превърнала се в еспорт - можете да изтеглите безплатната версия от тук (до 23.10 е недостъпна - преминаваме от beta към the real deal). Историята на Thronebreaker се развива в света, създаден от Andrzej Sapkowski, първоизточникът на вещерската сага - повече за света на вещера тук.

Какво можем да видим от този сладък, сладък трейлър? Няколко много важни неща - това не е наследник на The Witcher по никакъв начин. Thronebreaker е сериозна, самостоятелна игра, чиято история се върти около трудностите, които Meve, кралица на Rivia и Lyria, среща в борбата си да устои на Нилфгардската инвазия. Разхождането, търсенето и разузнаването се случват от гледна точка, подобна на Diablo, а пък битките са походови битки с карти. Отново има куестове, разследвания, трудни избори, прекрасно разказана история и увличащ сторителинг, но перспективата е различна.

Както можем да предположим, геймплеят зависи от картите ни. Следователно тестето, изобразяващо нашата армия и ресурси, е основен елемент на играта. Meve разполага с различни начини, по които да модифицира този инструмент, базирани на събраните ресурси, взетите решения и избраните опции в управлението на лагера и войската. В оригиналния Gwent всичко това бързо стана много еднообразно, защото въпреки многото карти и възможни тактики имаше малко сигурни печеливши стратегии. Както в повечето състезателни игри с карти, стремежът е винаги към най-малък брой карти в тестето - при сравнително еднообразие на битките всякакъв тип стремеж за откриване на нещо ново става безсмислен. Е, в Thronebreaker са се погрижили да не е така.

Ето 37-минутен геймплей трейлър.

По думите на CD Projekt RED можем да очакваме 30 часа singleplayer кампания без възможност за multi. Историята се развива с помощта на The Storyteller, персонаж, подобен на разказвача от Darkest Dungeon, който дава отзвук и наратив на действията ни. Кралица Meve води групата, в която присъстват различни многоцветни и интересни персонажи, измежду които бардове, джуджета, съпругът на Meve и други. CD Projekt RED, честни на себе си, са вкарали морални дилеми за удоволствието на RPG феновете, които освен върху изхода от цялата история влияят осезаемо върху съдържанието на тестето ни, тъй като то е директна репрезентация на състоянието на бойната дружина.

Накратко, Thronebreaker е малко атипично RPG заглавие, което има големи претенции. CD Projekt RED изглежда са си взели урок от паденията на други (Telltale Games) и са канализирали уменията си в развиване на устойчиво портфолио с цел растеж, а не толкова печалба. Вярвам в поляците.

Много ми е интересно да видя защо в заглавието присъства думата "witcher". За момента нито съм чул, нито съм видял каквото и да е (освен artwork на официалния сайт), включващо любимия ни ловец на чудовища, морални дилеми и жени, но тръпна в очакване.

На 23 октомври PC версията ще бъде пусната ексклузивно в GoG, според официалния сайт. На PlayStation 4 и Xbox One я чакаме около 4 декември. В момента е на цена от €25.83 в GoG.com.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар