Ужасете се за Хелоуин
PC

Ужасете се за Хелоуин

Специална селекция на хорър игри от HaveFun TV!

Какъв по-хубав начин да прекараш Хелоуин от приятна компания и страшни игри? 

Преди да кажете нещо от сорта на "Ама това не е български празник" или "Ще празнувам Хелоуин когато американец сложи мартеница" - е, ето, маркетинг мениджърът на Team Dignitas и любимият ми CS:GO обзървър - Хедър 'sapphiRe' Гарозо носи мартеница:


Така де, не е нужно да празнувате в пълния смисъл на думата - 31 октомври е добро извинение да заредите шкафа с лакомствата (всеки има такъв шкаф, моля-моля) и да поцъкате страшни игри. Плюс това, в момента има страхотни намаления в steam по случая!

С екипа на HFTV ви предлагаме няколко смразяващи кръвта игри, които можете да изпробвате .


Outlast 

Играта излиза на 4 септември 2013 година, след популярната вълна на хорър киното с “намерени кадри” заснети от “първо лице”. Хубав пример са Проклятието Блеър, Паранормална активност и Дневникът на мъртвите.

В Outlast вие сте журналиста Майлс Ъпшър, който получава информация от анонимен източник за Маунт Масив - психиатрична болница в далечните планини Колорадо. Въоръжени с камера в ръка, вие откривате ужасяващата линия между науката и религията, природата и… нещо съвсем друго. Щом сте вътре, единствената надежда за изход лежи върху ужасната истина в сърцето на Маунт Масив.

Outlast предлага истинско хорър изживяване, което показва, че най-ужасяващите чудовища идват от човешкото съзнание.

П.С. Да, знаем, че има Outlast 2 (от април 2017 г.), но за нас по-добрата част си остава първата.

В момента можете да си вземете Outlast от steam за €3,99


Dead Space 

 

 

Сървайвъл хорър игра, която излиза през далееечната 2008 година и е повлияна от Пришълецът на Ридли Скот от още по-далечната 1979 година.

Като всяка една история в бъдещето, и тук е гласувано доверие на човечеството - ресурсите на земята са изчерпани и чрез пътуване в космоса се изземват ресурси от други планети и космически тела. И като всяка история в бъдещето, най-оборотния кораб за събиране на ресурси - любимата ни USG Ishimura - изчезва от комуникационния радар. Тук идваме ние в ролята на Айзък Кларк, инженер от група механици, изпратени на кораба, за да поправят проблема. Тук започва екшънът - в една от най-готините въвеждащи сцени разбирате, че корабът е обхванат от силно неприятна "зараза" под формата на Некроморфи - ужасяващи същества, които избиват всичко и всички.

Бел. ред. - Понеже съм голям фен, ще добавя няколко изречения. Dead Space, за времето си, а може би и дълги години след това, е хорър играта с най-добра атмосфера. Детайлите са изпипани чудесно - HUD-a е част от реалността в играта, т.е. не виждаме нищо повече от инж. Кларк, звуците от околната среда са точно толкова малко, колкото да ни загатват опасностите, но не и да ни ги разкриват, управлението на героя е просто и реагира добре, но е ограничено по такъв начин, че ни кара да усещаме не само психически, ами и физически натиск. Dead Space е една от първите игри, които залагат не на клаустрофобични пространства и скриптнати стряскащи сцени, присветквания и звуци, ами отворени пространства и т. нар. creeping dread - ужас, който е навсякъде, от който не можете да избягате - трябва да сте в очакване във всеки един момент, докато просто не става част от съзнанието ви. За който е играл Dead Space, предлагам да пробвате Dead Space 3 co-op. Много смях има там.

Можете да вземете Dead Space за €3,74
 


F.E.A.R. 

Трудно можем да ви разкажем за играта без да издадем твърде много. Вие сте войник от най-новите специални служби F.E.A.R. - First Encounter Assault Recon, или по-точно най-добрите военни, чиято задача е да се справят с паранормални явления. Военният началник Пакстън Фетел полудява и започва да управлява тайна армия от клонирани войници, които са телепатично свързани към него. Фетел и армията му нападат американски град, търсейки нещо определено. С екипът ви от F.E.A.R. трябва да разберете що е то и да ги спрете.

Пълният комплект от F.E.A.R. игри в steam е на цена от €13,74


Alien Isolation

По-рано споменахме Пришълецът на Ридли Скот, а ето го тук под формата на една от може би най-любимите ми страшни игри. Тук сте в ролята на Аманда Рипли - дъщерята на Елън Рипли от едноименния филм. 

Аманда е инженер и попада на космическата станция Севастопол, когато разбира, че там има записи от полетите на изчезналия кораб на майка й. Щом пристига на уж изоставената станция и вижда развалините, установява, че нещо не е наред. Играта ви държи под страхотно напрежение във всеки един момент, а историята на играта ще ви е в съзнанието дълго след това.

Цената на Alien Isolation в steam сега е €9,24


Dead by Daylight 

Dead by Daylight е мултиплейър (4 срещу 1) игра тип ужаси, където един от играчите играе като убиец, а останалите четирима играят като оцеляващи, опитвайки се да избягат от смъртоносната ръка на убиеца. Можете да прочетете подробното ни ревю тук.

Играта в момента е €9,99, а сега можете да я тествате безплатно за 2 дни


Five Nights at Freddy's

Играта е от 2014 година и е дело на indie разработчика Скот Коутън. Абсолютно сам прави цялата игра, като основните бета тестъри са двамата му синове.

Историята на играта е следната - започвате работа в Пицарията на Freddy Fazbear's, чиято основна атракция са роботите Freddy Fazbear и двамата му най-добри приятели. През деня забавляват децата и родителите, но държанието им нощем е...малко непредсказуемо. Тъй като е по-евтино да наемат вас като охрана вместо да платят да бъдат поправени (абсолютни стисльовци), тук започва вашият ужас.

Намирате се в малък офис и трябва да наблюдавате охранителните камери много внимателно. Имате ограничено количество ток, което можете да използвате всяка вечер (както установихме по-рано, собствениците са малко стиснати). Бъдете пестеливи, защото с енергията, която имате, трябва да управлявате вратите, за да може мечето Фреди и приятелчетата му да не ви докопат, защото те не обичат да стоят на местата си…

От изброениете, това е единственото заглавие, което не е на намаление в steam. 

Ще намерите Five Nights at Freddy's за €4,99 в steam.


Това бяха нашите страховити предложения. Кои са вашите любими страшни игри?

Няма коментари

Напиши коментар