Услугата Xbox Game Pass ще е налична и за компютър
PC

Услугата Xbox Game Pass ще е налична и за компютър

Microsoft обяви, че услугата Xbox Game Pass ще бъде достъпна и за Windows потребителите.

Xbox Game Pass ще бъде достъпна и за Windows потребителите.

Xbox Game Pass е абонаментна услуга за притежателите на Xbox конзоли, която предлага както нови, така и стари заглавия срещу месечен абонамент, като заглавията не са само такива, създадени от Microsoft, но и от други разработчици.

Това е по-голямо от просто официално признание, че някои от включените Xbox игри в Game Pass вече ще могат да се играят и на компютър с Windows 10. В момента всяка игра за компютър, която е част от Game Pass услугата, може да бъде играна също и на Xbox конзола, благодарение на инициативата XBOX Play Anywhere (в превод: "играй на всяко устройство"), но повечето от тези игри всъщност са създадени от Microsoft, като например Froza Horizon 4 и Gears of War 4.

От Microsoft обаче казват, че това ще е изцяло нова версия на абонаментната услуга за компютри с Windows 10 и тя ще включва над 100 игри от повече от 75 различни разработчика още със старта й. В този момент по-малко от 20 от игрите, достъпни в Xbox Game Pass, са също налични и за компютър, което може само да ни намекне, че Microsoft работят усилено върху това да приканят все повече и повече разработчици да се възползват от новата им услуга за персонални компютри. Част от тези разработчици и издатели, от които ще видим игри за PC чрез новата услуга, са - Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA и много други.

Phil Spencer - ръководител на Xbox, каза следното в официално изявление:

Преди две години стартирахме Xbox Game Pass за Xbox One и оттогава видяхме колко ценна може да бъде една добре подбрана библиотека, съставена от висококачествени игри. Услугата ни предложи чудесен начин за играчите да открият и да изиграят своята следваща любима игра.

Ние разработихме услуга специално за нуждите на PC геймърите и разработчиците на PC игри. Тя се нарича Xbox Game Pass, подобно на оригинала, но тя ще функционира изцяло за PC общността.

Не знаем кои игри ще бъдат достъпни, колко ще струва абонаментът в сравнение с $9,99 на месец, които собствениците на Xbox плащат в момента, или кога точно тази услугата ще бъде пусната за PC. От Microsoft казват, че ще обявят повече информация по време на E3 изложението, което ще се състои в началото на следващия месец.

 

Източник: Xbox

Няма коментари

Напиши коментар