Valve бяха принудени да спрат обмяната на скинове за всички потребители от Холандия
PC

Valve бяха принудени да спрат обмяната на скинове за всички потребители от Холандия

Всички CS:GO и DotA II играчи няма да имат възможност да обменят скинове в магазина на Steam.

На 20-ти юни разбрахме, че холандските геймъри повече няма да могат да обменят CS:GO и DotA II скинове през Steam магазина. Това се дължи на отговорът на Valve, посока холандската "The Dutch Gaming Authority", които смятат че отварянето на сандъци са вид хазарт.

През април месец, същите обявиха, че ще разгледат няколко популярни игри, които най-вероятно нарушават техните закони за хазарта. След това дадоха време на разработчиците, до 20-ти юни, да направят промени по системата си, за да не нарушават законите на страната или ще последват наказания.

"Причината е, че тези сандъци и това което получаваш от тях се базира на шанс и наградите, които се печелят може да бъдат обменени извън играта. Те имат цена."

Valve, естествено, реагираха веднага и по съобщението по-горе може да видите какво точно се случва. За съжаление всички пари, които потребителите са инвестирали в скинове, вече няма да имат никаква стойност, поради този факт. Това означава, че всичките скинове са просто един козметичен продукт, ако Valve не достигнат до някаква уговорка с "the Dutch Gaming Authority".

Едва ли самите потребители ще седят мирно и няма да направят нищо по въпроса. Със сигурност това ще получи гласност и скоро може да видим промени, защото все пак ние от HaveFun TV смятаме, че всички геймъри сме равни и не би трябвало никого да бъде така ограничаван.

 

Източник: esportsinsider

Няма коментари

Напиши коментар