Warbringers: Sylvanas
PC

Warbringers: Sylvanas

Благодарение на новата кратка World of Warcraft анимация вече знаем кой подпали Teldrassil

В продължение на Warbringer сериите (първата беше с Jaina Proudmoore), вече излезе втория епизод със Силванас (Sylvanas). Анимацията най-накрая ни дава отговор кой запалва свещеното дърво на нощните елфи - Телдрасил (Teldrassil).

Във видеото виждаме Силванас пред умиращ нощен елф. След като си припомня болезнените моменти от срещата си с Артас, който я превръща в Кралица на Баншитата (Banshee Queen и се извинявам за превода, ще се радвам ако споделите в коментарите по-подходящ), тя решава да изгори Телдрасил до основи. 

Ако не сте запознати с историята в Warcraft... това си е доста важен момент. Телдрасил е Световно Дърво (World Tree) и е дом на нощните елфи. Там се намира и тяхната столица - Дарнасус (Darnassus). 

Малко лирическо отклонение за Световните дървета:

Първото Свотовно Дърво е Нордрасил (Nordrassil) което в превод означава "Корона на Рая" ("Crown of the Heavens"). Дървото се е намирало на връх Хайджал (Mount Hyjal) и е било благословено от Драконите-Аспекти. Благословията им прави нощните елфи безсмъртни и е дала достъп на друидите до Изумрудения Сън (Emerald Dream). За съжаление след Битката за връх Хайджал Нордрасил е опустошен. След действията в Cataclysm, Нордрасил израства отново, но изгубената благословия на Ноздорму (дракон-аспект на времето) така и не се завръща. 

Относно опожареното дърво Телдрасил - неговото име означава "Корона на Земята" ("Crown of the Earth"). То е неуспешен опит на Архдруид Фандрал Стагхелм да възстанови безсмъртието на нощните елфи след опустошението на Нордрасил. След време Телдрасил получава благословията на Алекстраза (дракон-аспект на живота) и Исера (дракон-аспект на Изумрудения Сън), но не и от Ноздорму. То беше най-младото от всичките световни дървета.


Warbringers: Azshara, последния епизод от анимираните серии ще се появи след седмица, а експанжъна Battle for Azeroth идва при нас на 14 Август! 

Ако ви е интересно - заповядайте и едно фен видео с Lament of the Highborne.

Няма коментари

Напиши коментар