WarCraft 3: Reforged със сериозен турнирен старт през 2019-та
PC

WarCraft 3: Reforged със сериозен турнирен старт през 2019-та

Blizzard и китайската технологична компания NetEase, която разпространява игрите им в Китай, обявиха плановете за китайската еспорт сцена за 2019-та година.

Планът бе разкрит в китайския град Суджоу и включва заглавията Hearthstone, StarCraft 2, WarCraft 3 и Heroes of the Storm.

Най-големият финансов дял - 720 000 долара - ще получи новото заглавие на Blizzard, а именно играта WarCraft III: Reforged, която се планира да излезе някъде през 2019-та. По думи на NetEase парите ще бъдат вложени в серия от турнири, като те ще продължат Gold серията за WarCraft 3 и ще въведат нови турнири.

Турнирната система ще бъде подобна на тази от Warcraft 3 Champions League Series, която стартира през 2002-ра и приключи през 2010-та.

Ye Pang - директор на партньорствата в NetEase и съвместния оперативен екип на Blizzard в Китай, заяви, че компанията ще разработи нова система за състезания за всички тези еспорт игри на Blizzard. Това включва турнири, които ще бъдат организирани в различни градове - поредица от състезания за отбори и въвеждане на нова точкова система за играчи. Компанията заяви, че очаква с нетърпение да изгради интегрирана система, която ще позволи на обикновените геймъри да станат професионални играчи.

За Hearthstone, от NetEase съобщиха, че McLaren ще бъде голямата награда на следващия международен турнир CN vs EU през 2019. Тази година пък в CN vs EU турнира холандският играч Thijs "Thijs" Molendijk, представляващ G2 Esports, спечели Aston Martin, а догодина традицията, която започна през 2015-та, ще бъде продължена.

Освен това, нова професионална офлайн Hearthstone лига от тип 3v3 ще бъде представена като част от Gold Series на NetEase. Лигата ще включва осем седмици игра на сезон, с два редовни сезона всеки уикенд. Дългогодишните NetEase Gold Series Open турнири ще се разширят до осем събития, всеки от които ще се провежда в различен град през 2019 г.

Освен това, NetEase ще продължи да организира Heroes of the Storm състезания в серията NetEase Gold, която ще бъде разделена на два сезона през 2019 г. Компанията също така каза, че ще оптимизира и подобри състезателната система за StarCraft II и ще покани повече международни играчи, които да се състезават с китайските играчи.

 

Източник: The Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар