Запишете се за българската WarCraft III лига
PC

Запишете се за българската WarCraft III лига

Имате време до 23 юни!

В навечерието на излизането на дългоочакваната Reforged версия на Warcraft III, в България се организира лига по великата RTS игра на Blizzard. Официалното начало на Warcraft III League of Bulgaria (W3LB) ще бъде дадено на 1 юли.

В битката ще се впуснат всички най-добри български играчи, както и някои новоизгряващи звезди. Записването за лигата е отворено за всички до 23 юни, 23:59 ч. българско време. Целта на W3LB е да популяризира отново играта сред по-широк кръг от хора в България.

Warcraft III има сериозни традиции в нашата страна, като първият световен шампион в дисциплината е легендарният Здравко “Insomnia” Георгиев.

През златните години на играта (2004-2008) някои от най-известните играчи в Европа са българи – DIDI8, DieSeL, Shocker, Bianconero, Thrall, SworD. За съжаление след 2009 година професионалната сцена замря и много от старите играчи се пренасочиха към игри като DotA, StarCraft II, покер и други. След като Blizzard обявиха, че работят по Warcraft III: Reforged миналата година, нещата в световен мащаб се съживиха отново. Започнаха да изникват професионални отбори, турнири с големи наградни фондове, както и по-малки седмични лиги. За съжаление, малко българи се изявят в тези турнири като в момента сме далеч от нивото на други европейски държави като Русия, Германия и Швеция, с които преди се съревновавахме рамо до рамо. Организаторите на лигата се надяват с тази инициатива да накарат както нови играчи да се поинтересуват от играта, така и някои от старите играчи да се завърнат, поне временно.

Целият сезон на W3LB продължава 10 седмици. Груповата фаза включва мачове всеки срещу всеки. Първите 8 от тази фаза продължават напред към плейофите, които ще се проведат в София през септември.


Пълните правила за лигата и записването можете да откриете тук


Последвайте Warcraft 3 България във фейсбук и се присъединете към групата тук

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags