141 създатели на хакове за PUBG бяха арестувани в Китай
PUBG

141 създатели на хакове за PUBG бяха арестувани в Китай

От януари месец до сега бяха арестувани 141 китайски създадели на хакове за PUBG.

Китайски PUBG хакери ще лежат в затвора, като над 140 човека са арестувани от януари до сега.

Ако играете PlayerUnknown's Battlegrounds, то вие вече знаете, че играта има голям проблем с хакерите. Във всяка игра има много голям шанс да има поне един човек, който играе с непозволени средства и почти със сигурност те са набавени от Китай.

Не знаем каква е причината Китай да стане основен производител на тези програми. Дали е защото културата им толерира такива прояви (за разлика от останалата част на Света) или става въпрос за изключително много пари. Каквато и да е причината за вълната от китайски хакери и хакове в PUBG - до момента разработчиците не могат да намерят дългосрочно решение на проблема. 

Въпреки всичко, разработчиците полагат максимални усилия да намалят бройката. В момента чрез съвместна работа с Tencent Holding (дистрибуторът на играта за Китай) и в партньорство с местните органи на реда - те успяха да свалят голяма група хакери, които създаваха непозволени програми за PUBG.

Китайският PlayerUnknown's Battlegrounds фен сайт - pubg.qq обяви, че от януари тази година до сега са направени 141 ареста. В процеса са конфискувани над 200 части хардуер, който включва лаптопи, компютри и мобилни телефони.

Новините идват само няколко месеца след като китайските власти споделиха, че са арестували 15 хакера и са ги глобили с $5.1 милиона. Официално потвърдено е, че тези 15 хакера са направили вирус тип "троянски кон", който можел да открадне личните данни на играчите, докато играят играта.

Pubg.qq споделиха, че създаването на такива апликации е изключително доходоносен бизнес - стигайки суми до стотици долари на ден. Това са си доста пари за направата на една апликация. Можете спокойно да си вземете почивка до края на годината, или поне докато не трябва да подобрите самата апликация (ако разработчиците успеят да я неутрализират).

Тези арести са добри новини, но истинският тест ще бъде до колко процента на хакери в играта ще падне. А на нас ни остава да чакаме разработчиците, които в най-скоро време ще споделят тази информация с нас и да видим какъв ще бъде ефекта върху играта.

 

Източник: TheGamer

3 Коментара

Напиши коментар
 • Windrunner
  Windrunner
  Хихихи кога ли и тукашните хакери ще ги арестуват? :))) :Р
 • Mega_Tron
  Mega_Tron
  Да направят апликация .Sharo.exe и той ще ги лови. Кой, ако не едно куче ще има по-голям зъб на китайците?
 • Stork
  Stork
  Ако сложат и region lock грам няма да им се разсърдя!
показване на 3 от 3 Коментара