В Индия арестуваха 10 студента защото са играли PUBG
PUBG

В Индия арестуваха 10 студента защото са играли PUBG

Момчетата са пуснати под гаранция

И днес научихме нещо ново за света, а именно, че в индийския щат Гуджарат е забранено да играеш PUBG.

Решението бе взето миналата седмица след сигнали на родители и учители, че играта е твърде “пристрастяваща” и “агресивна” и ги разсейва от уроците им. Даже през февруари месец местен министър в Гуджарат описа играта като “демон във всяка къща”.


В случая евтините Android телефони и евтиния мобилен интернет в Индия силно подпомагат популяризирането на PUBG Mobile сред индийските геймъри. Тук си говорим за изключително голям пазар - близо половин милиард индийци имат достъп до интернет чрез мобилни устройства.

И да, забраната е само и единствено за PUBG. Fornite няма този проблем, нищо, че също е battle royale игра. Смята се, че не е реалистична а и това, че трябва специално да я сваляте от сайта на Epic Games вместо Google Play Store допълнително накланя везните в полза на PUBG що се отнася до брой потребители.


Това е повече от тъжно, защото повечето от нас много добре знаят, че видео игрите не водят до пристрастяване, нито пък водят до агресия.

От PUBG Mobile излязоха със следното изявление:

Оценяваме подпреката и доверието от играчите на PUBG MOBILE. Стараем се да донесем най-доброто гейминг изживяване на нашите фенове, като също така вярваме, че е изключително важно да бъдем отговорен член на гейминг екосистемата. Работим и ще продължаваме да работим с различните страни, включително и родители, учители и държавни представители и ще чуваме тяхната обратна връзка, за да можем да подобрим PUBG MOBILE.

Добавят и още:

За да имаме здравословна и балансирана среда в играта, в момента разработваме множество нови функции и подобрения, които да ни позволят да осигурим среда, в която играчите да се наслаждават на PUBG MOBILE по един отговорен и възнаграждаващ начин. За нас е чест да имаме страстна общност от играчи на PUBG MOBILE в Индия и по света и се радваме на тяхната обратна връзка, за да направим PUBG MOBILE най-добрата игра!

Няма коментари

Напиши коментар