FACEIT ще бъде домакин на първото глобално PUBG събитие
PUBG

FACEIT ще бъде домакин на първото глобално PUBG събитие

Еспорт организаторът на събития FACEIT поема инициативата да бъде домакин на първото събитие от новия еспорт цикъл на PUBG.

Събитието ще се казва FACEIT Global Summit: PUBG Classic и ще се проведе между 16-ти и 21-ви април в зала ExCeL London. В него участие ще вземат общо 24 отбора от деветте състезателни региона на играта - Северна Америка, Европа, Корея, Китай, Япония, Югоизточна Азия, Латинска Америка, Океания и китайските градове Тайпе, Хонг Конг, Макао. Това събитие ще бележи началото на PUBG цикъла от турнири.

Michele Attisani - съосновател и главен бизнес директор на FACEIT, коментира:

Минахме през едно невероятно пътеществие с PUBG след интегрирацията на играта в платформата ни. Изграждането на екосистема за електронни спортове, стимулирането на играчите и създаването на календар, който да ангажира феновете, не са лесен подвиг и ние имаме честта да бъдем избрани за партньор на най-първото събитие, което ще събере най-добрите отбори от цял свят. Очакваме да предложим максимално добро изживяване за феновете през април и ще се радваме да проведем още едно голямо еспорт събитие в Лондон след това.

The Summit ще бъде домакин на шоу-мач между шест отбора, които взеха участие във FACEIT PUBG Showdown онлайн турнирът, който стартира по-рано този месец. FACEIT официално интегрира PUBG в своята платформа на 28 септември 2018 г.

Jake Sin - глобален еспорт мениджър в PUBG Corp., добави следното:

В следващата глава от PUBG Esports, ние сме развълнувани да работим с FACEIT върху първия ни PUBG Classic турнир и да съберем най-добрите Battle Royale отбори в света на едно място - във Великобритания. Досегашният опит на FACEIT с иновациите в електронните спортове и доказан успех в осъществяването на събития на живо означава, че феновете ще се радват на истинско удоволствие с FACEIT Global Summit.

Миналия месец PUBG Corp. обяви, че стартира поредица от финансови инициативи, които ще помагат на отборите и организаторите през целия сезон. Това включва споделяне на печалбата с отборите и организаторите на лигите чрез брандирани предмети в играта, директна подкрепа във връзка с разходите за транспорт и престой на отбори, както и спонсорство на събития.

PUBG Esports цикъла със сигурност започва със смесен старт - със скромна аудитория от зрители по време на NPL и забавен старт на PEL. Това събитие обаче ще бъде първото, която ще бъде на глобално ниво. След впечатляващата зрителска аудитория през юли миналата година по време на PGI 2018, сега с появата на FACEIT Global Summit очакванията са високи.

 

Източник: FACEIT Global Summit

Посетете Българското PUBG общество

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
pashaBiceps вече не е част от Virtus.pro
Култура
Activision Blizzard се раздели с 800 служителя
CS:GO
Поредна драма с Windigo Gaming

Няма коментари

Напиши коментар