Отнеха 2-то място от OpTic Gaming в IEM Katowice, заради възползване от бъг в играта
PUBG

Отнеха 2-то място от OpTic Gaming в IEM Katowice, заради възползване от бъг в играта

Официално беше обявено, че осмият рунд от игрите, в които OpTic Gaming участва ще бъде отнет от тях, тъй като са се възползвали от бъг в играта, а именно това, да гледат през стена, като застанат под определен ъгъл.

Всичко се случи, след като Иън "Bahawaka" Кроу беше хванат да се възползва от бъг по време на поточно предаваното събитие.

 

Играчът на OpTic прибра оръжието си и застана до стена в северен Джорджопол по определен начин, за да може да вижда през нея.

Bahawaka после сподели в Reddit, че той не е искал да стане това, а е застанал до стената за да чува по-добре къде са противниците му и накъде е тръгвала колата им. Освен това той сподели, че няма абсолютно никакъв смисъл да се използва този бъг в тази ситуация, тъй като няма какво да се види, понеже има планина точно срещу вас.

Без точките от осмия рунд, OpTic бяха свалени от 2-то място и лишени от $12,000 и завършиха 5-ти. Всички отбори, които бяха след OpTic в класирането бяха преместени с една позиция нагоре - Cloud9 (2), Noble Esports (3), FaZe Clan (4).

 

Снимка: Intel Extreme Masters

Няма коментари

Напиши коментар