PUBG със световен шампионат за 2 милиона долара
PUBG

PUBG със световен шампионат за 2 милиона долара

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS обявиха план за разширяване на еспорт инфраструктурата на играта с организирането на световен шампионат в края на 2019-та година.

Известно ни е, че PUBG Corp. имат планове за организиране на регионални лиги в Северна Америка и Европа, за които повече може да научите в тази статия. Записването за европейската лига ще започне съвсем скоро и ще се случи в сайта на StarLadder.

Сега става ясно, че това са два от общо деветте региона, които ще бъдат част от по-голямата картинка, а именно PUBG Global Championship 2019. Ето и списък с всички региони, имената и съкращения на някои от лигите, които до този момент са известни:

  • Северна Америка - National PUBG League (NPL);
  • Европа - PUBG Europe League (PEL);
  • Корея - PUBG Korea League (PKL);
  • Япония - PUBG Japan Series (PJS);
  • Китай - все още липсва име;
  • Тайван, Хонг Конг и Макао - все още липсва име за общия им регион;
  • Югоизточна Азия - все още липсва име;
  • Латинска Америка - все още липсва име;
  • Океания - все още липсва име.

Първият сезон на PUBG Global Championship (PGC) е разделен на три етапа, всеки от които трае около три месеца. През тези три месеца мачовете във въпросните регионални лиги ще вървят постоянно и ще излъчват най-добрите отбори.

Първият етап от лигата ще се проведе от края на януари до края на март. Втория етап ще бъде от началото на май до края на юни, а третия - от средата на август до средата на октомври. След това е поместено All-Star Games събитие, което ще включва популярни PUBG играчи от цял свят. Целта на All-Star турнирът ще е да разсее малко от сериозността на световните състезания като даде кратка почивка на професионалните срещи със своята неангажираща и развлекателна насоченост.

В края на сезона всеки един от деветте региона ще изпрати по един отбор, който да представлява региона им на PGC, като световният шампионат по PUBG догодина ще включва награден фонд от "поне 2 милиона долара".

За разлика от тазгодишните турнири, за състезанията догодина PUBG Corp. са наложили универсални правила за участие, настройки и точкова система. Всеки турнир трябва да включва мачове с до 16 отбора по 4-ма играчи всеки, които ще играят на Erangel и Miramar в режим от първо лице (first-person prespective).

 

Посетете Българското PUBG общество! Източник: PUBG Corp.

Няма коментари

Напиши коментар