PUBG Corp. съдят Fortnite
PUBG

PUBG Corp. съдят Fortnite

Приликите между Fortnite и Playerunknown's Battlegrounds разгневиха PUBG Corp.

PUBG Corp. подадоха жалба срещу Epic Games, заради нарушение на авторските права, според Korea Times.

The Seoul Central District Court ще трябва да решат дали Fortnite са копирали PUBG, като за момента няма много информация по случая.

Epic Games пуснаха безплатния Battle Royale мод през септември, миналата година, след като основният им мод - PvE "Save The World" не получи особено внимание.

"Имахме връзка с Epic Games по време на разработката на PUBG, след като те са създателите на Unreal Engine 4, който ние използваме за PUBG."

"След като разгледахме как точно се играе Fortnite, забелязахме, че разработчиците може би се опитват да възпроизведат начина, по който PUBG работи и вече е известен сред играчите." - каза Вицепрезидентът на BlueHole Chang Han Kim.

"Искаме да подчертаем, че това е проблем, само защото Epic Games е компанията, разработчик на engine-а, а ние плащаме огромни суми на тях, за да ползваме тази основа."

"Но нашето име беше използвано официално, за да бъде промотирана тяхната игра, без нашето знание. Нямаше разговор. Беше малко изненадващо и разочароващо, да видим как нашия бизнес партньор да използва нашето име официално, за да промотира game mode, който до голяма степен е като нашия и също така имаше и едно недоразумение, като общността си мислеше, че ние официално сме включени в този проект."

Накратко:

  • Дъщерното дружество на Bluehole - PUBG Corp. съдят Epic Games Korea за нарушаване на авторски права.
  • Epic Games обявиха публично, че Fortnite е тяхната собствена версия на игри, като PUBG.
  • Въпреки, че спечелването на дело за авторски права в гейминг индустрията е малко трудно, и двете игри използват Unreal Engine (създадено и притежавано от Epic Games),което дава шансове на PUBG и тяхната жалба за кражба.

Все още не е ясно, кога ще бъде взето самото съдебно решение, но със сигурност ще ви държим в течение!

 

Източник: PCGamer, Gamespot

Няма коментари

Напиши коментар