Super League EU PUBG Invitational от OGN
PUBG

Super League EU PUBG Invitational от OGN

Нов турнир с награден фонд от 60 000 евро!

Следващата седмица ще се проведе турнирът Super League EU PUBG, който е организиран от OGN.

Плановете на OGN са да направи лига в Северна Америка с инвестиция от 100 милиона долара в тази насока. Корейците са се насочили първо към Европа, като Super League EU Invitational за PUBG ще бъде първата спирка.

Турнирът ще включва 16 отбора - включително G2 Esports, Team Vitality, FaZe Clan и Penta Sports. Наградният фонд е в размер от 60 хиляди евро. Турнирът ще продължи цели шест дни - от 27 ноември до 2 декември - и ще включва някои уникални правила, например награда "Dominator" за този, който вземе най-много точки от трите карти.

"Нямаме търпение за дебюта на OSL в Европа. Правилата и форматът може би са нови за зрителите. Например, основната концепция на "Dominator" и правилата ще е да бъдат лесно разбрани от публиката, а също така и ще ги забавляват." - каза Youngyul Choi, главен продуцент на OSL EU.

Чрез по-голямото взаимодействие с публиката, очакваме OSL да се разрасне през годините и да помогне за развитието на PUBG в Европа.

The OGN Super League EU PUBG Invitational е създаден в партньорство с испанската компания DeAPlaneta, както и 7Sports, ProSieben MAXX от Германия, също така и Neox, отново от Испания.

Определено в последно време виждаме много по-голяма активност на PUBG про сцената, особено след официалното започване на турнир с награден фонд 2 милиона долара. Очакваме финалите (Global Championship) да бъдат през ноември 2019. Миналата седмица PUBG European League разкри шест поканени отбора, включително Team Liquid и Natus Vincere, като останалите 10 ще трябва да се класират чрез онлайн квалификации.


Изображение: PUBG

OGN ще работи върху северноамериканската PUBG лига и компанията има желание да инвестира 100 милиона долара и дори повече, за да установи присъствие в региона. Планът включва построяването на еспорт арена и студио в Манхатан Бийч, Калифорния, както и създаването на съдържание като документални филми, шоута и изложения.

През 2018 еспортът вдигна нивото изключително много. Направата на огромни еспорт арени, стадиони и още какво ли не са доказателство, че има бъдеще в тази сфера и тепърва ще се наслаждаваме на най-доброто. Естествено, все от някъде трябва да се започне, а ето че има много компании, които са готови да инвестират в дадена игра за развитието ѝ на еспорт сцената. Какво по-хубаво? Работа за играчите, забавление за зрителите! Нямам търпение да започнат по-големите турнири и да ги гледам, а защо не и да ги посетя?

А вие коя игра бихте гледали на живо?

Източник: esportsobserver

Посетете Българското PUBG общество!

Свързани страници

Виж всички
Култура
TwitchCon за първи път в Европа
PUBG
Краят на "FIX PUBG" и пач 23.1

Няма коментари

Напиши коментар