Tencent и PUBG Corp. ще правят турнир по PUBG Mobile в Индия
PUBG

Tencent и PUBG Corp. ще правят турнир по PUBG Mobile в Индия

140 хиляди долара ще бъде наградният фонд на турнира.

OPPO PUBG Mobile India Series 2019 ще има около 142 хиляди долара награден фонд и допълнителни награди от OPPO.

В последно време PUBG Mobile се превърна в доста популярна игра в Индия с доста събития в страната, като миналата година дори се проведоха регионални финали там.

Разработчикът на игри Tencent Games и PUBG Corp. ще продължават да бутат PUBG Mobile еспорта в Индия нагоре с OPPO PUBG Mobile India Series 2019. 142 хиляди долара награден фонд за мобилна игра са повече от достатъчни да привлекат вниманието на много играчи.

OPPO, които са и спонсор на събитието ще дават и допълнителни награди, като телефони и други.

В допълнение към наградния фонд за топ отборите, допълнително ще бъдат давани награди и за MVP.

Tencent и PUBG вече бяха домакини на няколко турнира на мобилната версия на PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS през 2018, включително PUBG Mobile Challenge, който имаше награден фонд от 600 000 долара.

Растежът на PUBG Mobile е огромен и това ни кара да мислим, че опитите ни да предложим едно добро гейминг преживяване на играчите е бил успешен. - Каза Aneesh Aravind, генерален мениджър на Tencent Games, Индия.

Ние сме отдадени на това да направим една устойчива еспорт екосистема за геймъри в Индия. PUBG MOBILE Campus Championship, последният октомври беше добър старт, а с помощта на OPPO нямаме търпение да видим какво ще постигнем с PUBG MOBILE India Series 2019, което е следващото голямо събитие в Индия. 

Докато повечето традиционни еспорт заглавия не са толкова добре познати в Индия, както в други региони, то PUBG Mobile надминава доста от топ заглавията в региони като Северна Америка и Европа.

Играта беше включена в първия DreamHack фестивал в страната - DreamHack Mumbai. Допълнително може да кажем, че глобалните финали на PUBG Mobile Star Challenge се проведоха в Дубай, като доведоха отбори от цял свят в регион, който изключително рядко е избиран за шампионати. 

Мобилните игри все повече навлизат в еспорта и след време те могат да бъдат и водещи в тази категория. Определено нещата изглеждат много добре за индийската сцена, поне за PUBG Mobile, защото ако говорим за CS:GO, то мисля, че Forsaken ги зарови тотално.

А вие играете ли PUBG Mobile? Какви са ви впечатленията? Напишете в коментарите.

Няма коментари

Напиши коментар