Eмблематичните видео игри от близкото минало - Vol1
Ретро

Eмблематичните видео игри от близкото минало - Vol1

Помните ли тези игри?

Помните ли тези игри? Ние сме израснали с тях, а ако за първи път ги виждате- бързо скачайте в нета!

Днес имаме достъп до много и всякакви по вид и жанр игри. Преди години, обаче не е било точно така. Не знам каква част от времето си прекарвате пред компютъра сега, но съм сигурна, че по-порасналите сред нас доста сме поцъкали следващите няколко игри.

Преди да Ви кажа, кои са те, нека отдадем заслужено място на играта Pong. Това е една от най-старите аркадни видео игри (пусната е през 1972г.). Pong напомня игра на тенис, а графиката й изглежда така:

via GIPHY

Това е и една от първите игри, които придобиват “мейнстрийм” популярност. Можете да играете нейн емулатор тук.

Преминаваме към една от игрите, които обожавах като дете. Става дума за Pac-Man. Това, за много от нас, вероятно е и първата игра, която някога сме играли. За първи път Pac-Man е пусната през май 1980г. в Япония. Определено можем да кажем, че играта е оставила своята следа в историята на гейминга. Играта се превръща във феномен още при пускането си и е играна дори днес. Ако не ви се играят последните заглавия от франчайза, можете да поцъкате класиката тук.

via GIPHY

Третата игра, която ще спомена е Duck Hunt. Аха, точно онази игра в която стреляхме по патици и ни помагаше вярно оранжево куче. Duck Hunt е пусната в продажба през 1985г. и продава скромните 28 милиона копия. Ако ви липсва лукавата муцуна на приятно присмиващото ви се куче, можете да поиграете тук

via GIPHY

Продължаваме напред с класическите игри, като отдаваме заслужено място на Tetris. Статистиките показват повече от 143 милиона продадени копия. Това е играта, която сме играли и на компютри, Нинтендо, както и на “brick game”. Според нас е идеална за разпускане в офиса по време на работа, и можете да поиграете тук.

via GIPHY

Ако не сте играли на някоя от тези игри - за домашно. Ако пък сте ги (пре)играли- значи сте достатъчно големи да си вземете по бира, да се насладите на хубавия следобед, а може би и да си изберете някоя нова игра от тук.

 

 

2 Коментара

Напиши коментар
  • Miffzy
    Miffzy
    Обичам животните, ама кучето от Duck Hunt ме изкарваше извън всякакви нерви :D
  • KiaKaha
    KiaKaha
    Нинтендо, Тетрис, Ръчки, Терминатор.. че и Sega Mega drive.... ехххххххх
показване на 2 от 2 Коментара