Последните заглавия на Bethesda в съкрушителна разпродажба
Ревю

Последните заглавия на Bethesda в съкрушителна разпродажба

Как да изхарчим 114.36 лева и да сме по-доволни от кучето, след като баба е прегорила пържолите

Кой не се събужда сутрин (че понякога дори и следобед) с мисълта "Леле, как бих си купил DOOM, само да беше на 55% намаление?" Е, днес е щастлив ден за голяма част от хората, готови да си купуват игри, повечето от които никога няма да инсталират.


Sup

Fanatical пускат страшна разпродажба на Bethesda игри до последните часове на понеделник. Повечето нови заглавия на студиото са с приятна отстъпка от 55%, която не е достатъчна да ни подкокороса директно към моментална и необмислена реакция (за разлика от скорошната 80% на Witcher III, amirite?), но за един трезвомислещ човек е значителен реверанс към проблематиката на силно надценените плодове на консумеризма.

Без повече глупости (дали?), интересните заглавия са следните:

1. Fallout 4 - 26.38 BGN (-55%)

Кой не чувал за Fallout 4, кой не е бил малко разочарован от него? Дори взех компютъра на един авер за месец (понеже той се беше зарибил по PS4, а пък аз съм малко стиснат) за да си удовлетворя отдавна узрелите мечти да се потопя в света на Разпада. Играх 2 часа и деинсталирах играта.

Други хора пък преживяха възраждането на любовта към RPG жанра дълбоко в очните си ябълки,  съзирайки пост-апокалиптичния симулатор, развиващ се в творческа имитация на източния бряг на Щатите. Дори и да му липсваше откровената смелост, чалнатост и креативност от Fallout 3, изданието под номер 4 се оказа полиран вариант на всичките постижения на Bethesda до момента. Рецептата, която те ползват, не се е променяла особено с времето, но е създала собствена ниша на безсмислено безчинстване, безотговорно мизерстване и безропотна борба срещу злините на свят, обладан от радиацията.


За мен Fallout: NV си остава the best.

2. Wolfenstein 2 - The New Colossus - 52.79 BGN (-55%)

Мечтата на всеки американец - да се озове дълбоко в тила на Нацистите с безброй невероятни пуцала подръка, дори малко магически способности за вкус, и държавата му да се нуждае от спасяване. Това е класиката Wolfenstein, която въпреки тъмния период се завръща с гръм и трясък за да покаже, че не може да съществува нещо като "писна ми да стрелям с лазери".

Вярно е, че в това издание на Wolfenstein героят се завръща в Америка с цел да я освободи от желязната хватка на нацистите. BJ Blazkowicz, познат като "Terror-Billy" (прекрасно), чумата на нацистите, апотеоз на ценностите и вярванията на Новия свят, е последната надежда на света, потънал в сянката на нацистите. Наш Били използва оръжия като Dieselkraftwerk и Laserkraftwerk, които са с достатъчно красноречиви имена, за да ви разказвам какво правят. Важно е, че по-късен етап в играта можете да dual-wield-вате любимите си оръжия. Планът е "Унищожавай всеки нацист по пътя си" и това е всичко, което ви трябва да знаете.


Един от най-приятните трейлъри, hands down.

3. Dishonored 2 - 35.19 BGN (-55%)

Първата Dishonored беше нещо невероятно красиво и просто. Графичен стил, малко наподобяващ Borderlands, вкарваше играещия в приказка за свят, освободен от оковите на "добро" и "зло" - имаше единствено Чумата, която не прощаваше никому. Всяка една ваша жертва правеше бъдещето една идея по-тъмно, правеше сянката една идея по-просторна, една идея по-страшна. Бойната система съдържаше много "бзът", "плянг", "кххрк" и "фшшш" - невероятни елементи на реалност и магия, преплетени в шевица, наподобяваща сънищата на третокласник, захванал да чете Пърси Джаксън.

Второто издание на поредицата не разочарова - отново можете да сте Корво, но този път героят ви има глас. Можете и да сте Емили, самосиндикален боец за правда и свобода. Хвърлете се в омагьосан вариант на Assassin's Creed в първо лице и дайте свобода на фантазията си. Мрачният, леко комичен свят съблазнява играещия в използването на смъртоносните възможности, но въпросът е следният: Колко от поданиците си си готов да унищожиш, за да си възвърнеш властта?


"бзинг"

Страх ме е да си взема адекватна машина, понеже наистина няма да излизам от нас. Бонус от това е, че веднъж когато ъпгрейдна, игри от 2015 ще бъдат "нови" за мен. Вместо да се чудите и да сте плебеи, взимайте игрите, пускайте щорите и се радвайте на лятото само както един геймър може - потънали в шишета кола, чинии с мусака и подпухнали очи.

TL;DR: Fanatical пускат готини намаления на много издания на Bethesda, измежду които (бившите) хитове като Fallout 4, Wolfenstein II и Dishonored 2 на -55%.

Няма коментари

Напиши коментар