FC Barcelona с отбор по Rocket League
Rocket League

FC Barcelona с отбор по Rocket League

Испанският футболен клуб на Барселона ще има свой собствен еспорт отбор по Rocket League.

Отборът им ще дебютира в сезон седми на европейската дивизия на Rocket League Championship Series (RLCS) след два дни на 7-ми април.

Футболният клуб подписа със състава на вече познат отбор на име Savage!, в който в момента играят Adrian "ByMateos" Mateos, David "Deevo" William, Daniel "Bluey" Brian и Yanis "Alpha54" Champenois.

Robert "Roken" Kendall - треньор на еспорт отбора на FC Barcelona, коментира случая:

Да бъдеш част от ФК Барселона е най-голямата награда, която всеки спортист може да постигне, така че съм супер радостен, че имам шанса да ръководя този еспорт отбор. Фактът, че футболният клуб на Барселона се присъединява към Rocket League е успех както за клуба, така и за общността.

ФК Барселона в момента има еспорт отбор и по Pro Evolution Soccer, с който участва в лигата eFootball.Pro на разработчика на играта KONAMI. В еспорт отбора на ФК Барселона по Pro Evolution Soccer в момента играят двама испанци - Alex "Alex Alguacil" Segura и Pau "PaUUU24" Soler. В тази лига участват и еспорт отбори на още няколко футболни клуба, като например Schalke 04, AS Monaco, Celtic FC, FC Nantes и Boavista FC.

Що се касае само до Rocket League, там има само още един футболен клуб с еспорт отбор на играта. Това е Paris Saint-Germain F.C., който през септември 2017-та година подписва със състава на Frontline и преименува отбора на PSG Esports.

Футболният клуб на Париж също така има отбори и по FIFA, Dota 2, Mobile Legends, Brawl Stars, като преди е имал и отбор по League of Legends, но в края на 2017-та година клуба решава да се оттегли от тази дисциплина.

Много футболни клубове са навлезли в електронните спортове по безопасния начин, подписвайки с играчи, които се състезават в игри, които са близки на футбола, като футболните симулатори FIFA и Pro Evolution Soccer. Rocket League също е игра, която има футболен елемент в себе си и е страхотно да видим, че все повече футболни клубове решават да се включат в нейната професионална сцена. Смея да кажа, че футболните клубове на Париж и Барселона се чувстват "като у дома си" със своите еспорт отбори по Rocket League.

 

Източник: FC Barcelona

Няма коментари

Напиши коментар