Информация за предстоящия 7-ми сезон на Rocket League Championship Series
Rocket League

Информация за предстоящия 7-ми сезон на Rocket League Championship Series

Седмият сезон на Rocket League Championship Series от Psyonix бе обявен и отново ще има значителен награден фонд.

League Play на 7-ми сезон на Rocket League Championship Series ще се състои на 6-ти и 7-ми април с Rival Series отворени квалификации в началото на март. Голямата новина за лигата обаче е нейното разширяване в нов четвърти регион - Южна Америка.

Това е второто разширяване, което Psyonix правят за своята RLCS лига. Първоначално лигата започна да покрива само Европа и Северна Америка в началните си сезони, но с началото на трети сезон беше добавен и регион Океания, като за него бяха отделени цели два слота за финалите на RLCS.

Разширяването в Южна Америка ще донесе нови преразпределения на слотовете за всеки един от регионите за финалите на 7-ми сезон на лигата, особено ако Psyonix имат желание да запазят структурата от 8 отбора на финалите. Ако това стане, ще станем свидетели на загубата на по един слот от Европа и Северна Америка в полза на нови два за южноамерикански отбори и това няма да е малко вероятен сценарий. Как ще бъде разпределен наградният фонд между четирите региона, ще разберем скоро.

През всичките тези години лигата се разраства и в друг аспект, а именно в наградния си фонд. Започвайки само с 55 хиляди долара в началото си (1-ви сезон), то от 6-ти сезон лигата вече включва награден фонд от 1 милион долара, като половината (500 хиляди) са заделени само за финалите. Новото тук е, че наградният фонд няма да остане 1 милион долара, а ще се покачва според продажбите на Rocket Pass 2.

Седми сезон на RLCS ще бъде първият, който ще се играе на различни платформи. Psynox обяви тази възможност по-рано този месец и сега играчите на PC, PlayStation 4, Nintendo Switch и Xbox One ще могат да се конкурират помежду си на бойните полета.


Cloud9 спечелиха 6-ти сезон на RLCS, снимка от Rocket League Esports

Cloud9 са шампионите на 6-ти сезон, които ще се завърнат, за да защитят своята титла в RLCS лигата. Победата им беше част от една много успешна година за организацията, през която която видяхме отборите й да печелят титли в няколко еспорт дисциплини. Идвайки от Lower Bracket-а, Cloud9 победи шампионите от 5-ти сезон - Dignitas (4:1, 4:1), прибирайки се вкъщи с 200 хиляди долара.

И за всички български играчи - ако желаете да вземете участие със своя отбор, може да се запишете в квалификациите от този сайт, като има общо 4 квалификации за всеки регион, така че ако не успеете от първия път, имате още 3 възможности.

Датите за европейските квалификации са 3-ти, 10-ти, 13-ти и 17-ти март.

 

Източник: Rocket League

Няма коментари

Напиши коментар