Какво ни трябва, за да бъдем стриймъри в Twitch
Streams

Какво ни трябва, за да бъдем стриймъри в Twitch

Полезни съвети за начинаещи стриймъри. Vol. 1

Как да си създадем канал, какви програми да използваме, какво да снимаме?

Със стриймъри като Ninja, които всели ден имат по над 40 000 гледания, не е учудващо, че все повече геймъри искат да започнат кариерите си като стриймъри в Twitch (или пък в друга платформа). Разбира се, не всичко е за пари, а по-скоро за забавлението да споделяш играта си и уменията си, да се социализираш, да си говориш с нови, интересни хора и да учиш нови неща.

Ето и няколко полезни съвета за начинаещи стриймъри. 

Изберете си платформа.
Разбира се, освен Twitch има и други платформи за стрийм. Можете да стриймвате във Facebook, Youtube, Mixer и други, но най-популярна за гейминг си остава платформата Twitch.

Вземете си стрийминг софтуеър.
За да започнете със стриймването ви трябва програма, с която да стриймвате. Вероятно най-добрата неплатена опция е Streamlabs OBS, която можете да изтеглите от тук
Тя е безплатна, сравнително лесна за използване и пази информацията ви в облак. Можете лесно да къстъмизирате програмата и да я пригодите за собствените си нужди. Ако ОBS е нещо ново за вас, можете да използвате този наръчник, за да настроите и използвата програмата. 

Вземете си уебкамера.
Разбира се, камерата не е задължителна, но все пак е важна част от зялостната визия на един стриймър. Както знаете, важна част от стриймването е връзката ви с публиката и феновете ви. Не е нужно да взимате най-скъпата камера, но каквато и да е тя бъдете внимателни с осветлението. Опитайте различни неща и вижте кое работи най-добре за вас. Друго важно нещо е какво има зад вас, така че направете мястото, където стриймвате приятно за гледане и разбира се го персонализирайте спрямо вашия собствен вкус. 

Вземете си микрофон.
Микрофонът е съществен, точно както камерата. Онлайн можете да намерите и двете и то на прилични цени. Внимавайте с ехото, защото знаете колко е неприятно, а ако тепърва ще купувате микрофон и камера, потърсете ревюта и мнения на други стриймъри в интернет. Ето и някои от предложенията за микрофони
Бъдете много внимателни, ако слушате музика, докато играете, защото Twitch има алгоритъм, който разпознава съдържание, защитено с авторски права, тъй като в последствие VODовете могат да бъдат заглушени. 

Изградете си навици за стриймване.
Ако сте дали обещание на хората, които ви гледат, да стриймвате в определен час, правете го. Най-добре е да стриймвате по едно и също време на седмицата и в един и същ час. Така феновете знаят кога да ви очакват. 

Успех! 

Източник: PCGamer 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар