Какво гледахме в Twitch през февруари
Streams

Какво гледахме в Twitch през февруари

Топ 10 най-гледани игри

Неизненадващо на челната позиция и в края на февруари е играта Apex Legends*. При излизането на играта имаше огромно въодушевления от стриймъри и публика, и тя бързо набра популярност без да влага излишни средства за реклама. И така всички, на които им беше омръзнало да играят Fortnite, както и всички, които искаха да изпробват нов Battle Royale се запътиха към Apex Legends. От своя страна играта ни даде елементи от други игри, приятно съчетани с добра графика и интересен мап (карта). Разбира се фактът, че можеш да си избереш герой и да играеш в екип помогна за подклаждането на интереса към играта.

Въпросът е, колко време ще се задържи на върха новата игра и дали скоро няма да бъде заменена от нещо малко по-ново и по-шарено. Само времето ще покаже, но за сега, нека се насладим на Apex Legends и да й отдадем заслуженото. 

През месеца на дебюта си Apex Legends премина 100 милиона часа гледаемост в Twitch. На графиката по-долу можете да видите и как се съотнасят часовете гледаемост Fortnite спрямо Apex Legends. 

На второ място в класацията в League of Legends, която се задържа там от известно време. Тя е и играта, която миналата година по същото време оглавяваше класацията и единствената, която все още е в челната тройка. GG, wp!

Няколко други игри също имат подем в часовете гледаемост. CS:GO е на 5 място, като за това помогна и уникалният IEM Katowice, който завържи вчера, и който имахме възможността и удоволствието да гледаме ексклузивно на български език в ефира на Have Fun TV. Ако сте пропуснали финалите, не се тревожете, можете да ги гледате тук

Другите игри, които намират място в топ 10 са Dota 2, Overwatch, World of Warcraft, PUBG, както и Hearthstone. Разбира се няма как да не отдадем заслужено внимание на формата на стрийм Just Chatting, която заема четвъртата позиция. 

*Данните в статията за от esportsobserver.Какво гледате в Twitch? Мислите ли, че Apex Legends ще се задържи на челните позиции за по-дълго или вълната hype ще отмине и на сцената ще се появят нови звезди? Както обикновено, споделете в коментарите под статията. 

Няма коментари

Напиши коментар