Важно ли е коя игра стриймваш, за да бъдеш успешен в Twitch?
Streams

Важно ли е коя игра стриймваш, за да бъдеш успешен в Twitch?

...Не и за Shroud

Michael “Shroud” Grzesiek е едно от най-популярните имена в Twitch. Бившият професионален CS:GO състезател е постоянно в 10-те най гледани стриймъра (по часове), като обаче стана още по-популярен, играейки PUBG. През 2017г. неговият канал е гледан 42.9 милиона часа - от тях 83.3% са в играта на PUBG Corp. 

През 2017 г. каналът на Grzesiek е петият най-гледан в класацията на Twitch. Стриймърът започна да играе PUBG през август, 4 месеца след официалното пускане на играта. Още тогава, Shroud ни показа как комбинацията между това да си добър, да играеш популярна игра и да бъдеш забавен може да доведе до драстично увеличаване на зрителите. Освен това, той доказа, че популярността му не се дължи на една-единствена игра. От началото на 2018г. часовете гледаемост на стриймъра са се увеличили с цели 73.1% спрямо миналата година. В момента каналът му е 3-ят най-гледан - след Riot Games и Ninja. И въпреки че гледаните часове на Shroud са се удвоили за година, стриймърът не разчита само на PUBG. Вместо да се ограничава до една игра, той експериментира с други заглавия. До момента това дава резултат.

Миналата седмица той доста се отдалечи от игрите, които стриймва обикновено, като премина от състезателни мултиплейър заглавия към новия сингълплейър на Ubisoft - Assassin’s Creed Odyssey. Съвсем в рамките на нормалното, високобюджетната нова игра е една от най-гледаните в момента. Причината е ясна - стриймърите искат да играят новите заглавия, а публиката- да ги гледа, разучавайки играта.

Shroud стриймва Assassin’s Creed Odyssey за 56 часа, което я прави най-дълго стриймваната от него сингъл плейър игра. 

Фактът, че стриймърът успя да смени няколко игри без да губи фенове, говори за силата на персоналния му бранд. Да, Assassin’s Creed като ново заглавие е в топ 5 на най-гледаното Twitch съдържание за седмицата, но 18% от изгледаните часове в нея са именно заради Shroud.

За спонсорите и партньорите е важно седмица след седмица, стриймърите да имат постоянни фенове. В случая виждаме не просто това. Shroud успява да придобие още и още фенове от различни игри, оставайки един от най-гледаните в Twitch. Тази негова способност просто да скача от една игра в друга и от жанр в жанр поставя нови стандарти за всички бъдещи и настоящи стриймъри, които искат да бъдат в челните места.

Източник: The Esports Observer

Няма коментари

Напиши коментар