Колко пари прави Ninja?
Streams

Колко пари прави Ninja?

Най-успешният стриймър в историята на Twitch прави едни впечатляващи цифри.

Tyler "Ninja" Blevins определено прави доста пари - а според колегите ни от dotesports, той прави около $350,000 долара месечно само от Twitch абонати.

Определено пътят до върха за американецът не беше лесен, но спокойно може да кажем, че той сега е кралят на Twitch.

До май 2018, той имаше над 188 000 абонати, число което падна на 40 000 през юни, след като си взе два дни почивка за E3 2018.

В момента той има около 12 милиона последователя в Twitch и отделно си спомняме как "счупи" интернета, след като стриймваше как играе Fortnite с Drake и го гледаха над 600 000 човека.

Ninja стартира кариерата си като Halo играч през 2009, като започна с Halo 3 и стигна до Halo 5 през годините. Състезаваше се за отбори, като Cloud9, Team Liquid и Renegades, като спечели доста турнири, включително MLG Fall Championship 2012.

Докато още се състезаваше на Halo, Ninja започна да стриймва. Естествено, започна да стриймва Halo, но след време добави Titanfall и Call of Duty към графика си. Не след дълго той направи и първия си battle royale на играта H1Z1.

След H1Z1 излезна PlayerUnknown's Battlegrounds, а Ninja се присъедини към Luminosity Gaming. Не мина много време преди да спечели PUBG Gamescom Invitational squads събитието, а след това започна да играе Fortnite и да стриймва на пълен работен ден.

Естествено, с Fortnite дойдоха и големите цифри, като до момента е счупил почти всички Twitch рекорди, които съществуват. Явно е счупил и рекорда за най-много абонати, след като мина 50 000 на 22 февруари, а веднъж стигна и до 188 000.

Цифрите от тогава спаднаха, като доста от тези абонати бяха Twitch Prime. Всички знаем, че повечето активираха услугата си за да вземат безплатните неща, които партньорството между Twitch и Fortnite предлагаше и след това просто спряха абонамента си, защото ще трябваше да плащат за следващите месеци.

Абонатите на Ninja са намалели стабилно. След като стигна 188 000 през май 2018, Ninja имаше 92 000 през юни, според TwitchTracker. През юли той стигна до 70 000 и вдигна леко цифрата през август, когато стигна 81 000.

Числото продължи да пада през септември, като той имаше малко повече от 62 000 абоната. Октомври по-малко от 50 000 бяха абонирани за канала му.

Въпреки всичко, Ninja си остава кралят на Twitch и това го доказва статията ни от вчера, в която видяхме най-гледаните стриймъри за 2018 година.

Все още се питаме колко точно прави Ninja?

В интервю пред CNN, през декември, Ninja каза, че прави "много повече" от $500,000 "в добър месец". Също така той сподели, че е направил почти 10 милиона долара през 2018, като повечето от тях са от реклами. Рекламите обаче са само една част от неговата печалба.

Има четири фактора, които влияят - дарения, абонаменти, спонсори и реклами.

Ninja все още е спонсориран от Luminosity Gaming, но не е ясно точно колко взима от тях. Очевидно е, че той е свързан със спонсорите на Luminosity, като Scuf Gaming. Няма как да проследим и всичките дарения, които постъпват по сметката му от Twitch зрителите. Ежедневно той получава хиляди долари в пари, битове, дори криптовалута

Няма как да споменем, че той спечели и от няколко турнира - Fortnite Summer Skirmish Series, които му донесоха от $3,500 до $10,000 на месец през лятото.

Ninja потвърди в интервю пред Forbes, че той взима по $3.50 за всеки $4.99 абонамент в Twitch. По прости сметки за над 188 000 абоната, това прави $658,000 долара най-малко.

От друга страна, Ninja направи над 70 000 абоната през юли 2018 и е спечелил над $245,000 долара само от това.

Какво точно означава всичко това и къде се намира Ninja в йерархията на най-богатите еспорт състезатели?

Само за по-малко от 15 месеца, той направи повече пари от най-успешните еспорт професионалисти за всички времена, като говорим за печалби - Dota 2 играчът Kuro "KuroKy" Takhasomi, който е направил над 3.5 милиона долара през годините, като по-голямата част са от спечелването на The International през 2017, заедно с нашия сънародник Иван "MinD_ControL" Иванов.

 

Източник: dotesports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар