Топ 10 най-гледани стрийма в Twitch
Streams

Топ 10 най-гледани стрийма в Twitch

Месец март

Съдържанието е подредено по най-много часове гледаемост за месец март (1-31 март), а статистиките са на TEO Analytics и esportsobserver

За моя голяма радост най-гледаната игра за март е League of Legends. Това се дължи и на турнирите, които гледахме през март и на това, че играта е ТОП. Истината е, че играта показва истинска консистентност. Когато има някое много популярно заглавие, тя може и да е детронирана, но иначе държи челна позиция. Това се допълва и по факта, че когато има голям турнир в някой регион, всички гледаме, но от друга страна има и много известни инфлуенсъри, които я играят и стриймват. Дори и анимационните герои вече играят лига.

Fortnite е на челните места по гледаемост в стрийминг платформата през цялата 2018г. Тази тенденция продължава и сега, въпреки голямата конкуренция. Другият battle royale претендент, а именно новата Apex Legends вече загуби челното си място, като в момента е на шеста позиция. Ще бъде интересно да видим как ще се развие това съперничество занапред. Не е тайна, че много от феновете на Fortnite отидоха да играят Apex Legends след пускането й. 

На трето място в топ 10 е Just Chatting с 64.9М часа. От създаването си до сега, тази опция става все по-популярна. 

Grand Theft Auto V може и да не е нова игра, но популярни стриймъри в Twitch не спират да играят играта от 2013г. 
Голямата изненада за тазгодишната статистика определено е GTА V. След като хора като Jaryd “Summit1g” Lazar и Chance “Sodapoppin” Morris започнаха да я промотират, тя достигна непознати до сега върхове. 

Dota 2 виждаме на седмото място, което разбира се не е изненадващо, като се има предвид и турнирите по играта, които гледахме през март. 

Другите игри, които допълват топ 10 по часове гледаемост са CS:GO, Sekiro, Overwatch и PUBG

За сравнение през миналата година за месец март, най-много се е гледало Fortnite, след което League of Legends. Топ 10 за 2018г. е допълнен от PUBG, IRL, Dota 2, Overwatch, Hearthstone, CS:GO, Sea of Thieves и Far Cry 5. Еспорт заглавията определено бележат повишаване в гледаемостта.


Какво гледате в Twitch? Еспорт заглавията ли предпочитате, или игрите? Споделете в коментарите под статията и както обикновено Have Fun!


Източник: esportsobserver

Няма коментари

Напиши коментар