Valve пускат нова стрийминг платформа, която наподобява Twitch
Streams

Valve пускат нова стрийминг платформа, която наподобява Twitch

На платформата ще бъде стриймван и турнирът на Valve по Dota 2.

Steam.tv беше онлайн за много малко в петък, като изглежда че ще бъде специално за Dota 2 турнира.

"Работим върху подобряването на Steam Broadcasting за основното събитие от The International, Dota 2 турнирът, който се провежда веднъж в годината."

Новата платформа на Valve идва, точно преди The International, който започва на 20-ти август. The International е най-големия еспорт турнир в света, благодарение на огромния награден фонд от над $24 милиона. Което е и перфектното време за Valve да покажат стрийминг платформата.

По картинката и сами може да разберете, че всичко изглежда много семпло. За момента е ограничена само до Dota 2, като може да се логнете със своя steam акаунт, който ви дава достъп до вашите steam приятели и групови чатове. За момента няма опция, която да ви позволява да стриймвате на платформата, за жалост.

Не е ясно, дали Valve са достатъчно амбицирани да направят платформа, която да бъде конкурент на Twitch или просто искат да предават своите Dota 2 игри. За момента има доста компании, които се опитват да бъдат конкуренти на Twitch, като Microsoft, със своя Mixer, а Google имат YouTube Gaming. И двете платформи са големи конкуренти на Tiwtch и позволяват на геймърите да предават поточно своите игри и да бъдат гледани от хиляди.

Мислите ли, че Twitch има реален конкурент и че някога биха изместили гиганта от първото място?

 

Източник: TheVerge

Няма коментари

Напиши коментар