Aquaman се превърна в най-успешният филм на DC 
Кино

Aquaman се превърна в най-успешният филм на DC 

Кои филми оглавиха световните Box Office класации?

Приветствайте краля на Атлантида - Аквамен

Вече официално Aquaman е най-успешният филм на DC по приходи от продажба на билети на световно ниво. В началото на януари 2019г. филмът беше на втора позиция, но рекордът вече е надминат, благодарение на един много успешен уикенд за лентата в различни страни. Супергеройският филм, който постави Джейсън Мамоа ("Игра на тронове") под светлините на прожекторите, достигна феноменалните $1.09 милиардa приходи. И така, предишният филм, който държеше рекорда на DC, а именно лентата на Кристофър Нолан - The Dark Knight Rises вече е изместен от първото място. 

Филмът на DC Comics и Warner Bros беше сред най-очакваните филми за 2018г. и както се вижда, този интерес е бил монетаризиран успешно. 

Въпреки че от филмите на DC в момента Aquaman е на върха, той е едва на 7 място от всички супергеройски филми (правени по комикси). Първите 6 места са заети от филми от вселената на Marvel. Челните позиции са заети от Captain America: Civil War, Iron Man 3, Black Panther (който наскоро беше номиниран за Оскар), както и трите филма за Отмъстителите, на първите 3 позиции. 

Ако става дума само за САЩ, обаче,  The Dark Knight и The Dark Knight Rises все още оглавяват box-office-ите. На челното място в САЩ (от супергеройските филми) е Черната Пантера с над $700 милиона. 

Очакваме да видим дали режисьорът Джеймс Уан и филмът Аквамен 2 ще успеят да бъдат на гребена на вълната и да се представят дори по-добре. 

Ако ви е интересно какво се е гледало през уикенда, ето едно видео, което да отговори на въпроса (данните са за САЩ от Watch Mojo). Класацията е оглавена от филма Glass, за който ви говорихме доста, а след успеха му ще говорим и още дълго. Втората позиция е за The Upside, а на трето място се нарежда Аквамен

Оставам с очакването, че ще има защо да отидем на кино през 2019г. - все пак очакваме доста интересни заглавия.

Източници: Polygon, IMDB

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар