Avengers: Endgame се превърна в най-бързо спечелилия 1 милиард долара филм
Кино

Avengers: Endgame се превърна в най-бързо спечелилия 1 милиард долара филм

1 милиард само за 5 дни

Хитът на Marvel Отмъстителите:Краят направи изключително силен дебют по световните боксофиси. Ето и някои данни за филма и рекордите, които лентата счупи по света. 

Филмът е номер 1 в класациите по продадени билети в САЩ, както и на международната сцена. Това е и най-бързо спечелилия 1 милиард долара филм. Това се случи само за 5 дни. 

Финалният филм за Отмъстителите е общо осмият от вселената на Marvel, който прехвърля постижението от 1 милиард долара. Само за тази година, това е вторият филм на компанията с това постижение- след Капитан Марвел. 

Това е и най-голямата премиера за цялата индустрия, с премиерен уикенд в 44 региона, част от които Австралия, Китай, Бразилия, Мексико, Арджентина, Франция, Италия, Испания, Кореа, Великобритания и др. На 29 пазара това е най-продаваният филм за един ден. Филмът бележи и най-голям IMAX дебют с 91.5М долара. 

И така, Отмъстителите:Краят се превърна в №1 филм за боксофисите за всички времена. 

В последните годили филмите на Disney доминират в боксофисите. Star Wars: The Force Awakens постави рекорд през 2015г. с 517 милиона долара приходи от билети на международната сцена още в дебютния си уикенд. Черната Пантера и Отмъстителите:Война без край поставиха следващите рекорди, превръщайки се в най-бързо спечелилия 1 милиард долара от продажба на билети филм. 

Както се сещате, този успех не е постигнат лесно. На Marvel им трябваха 10 години и над 20 филма, за да стигнат до кулминация с такива мащаби. 

Без да спойлвам, бих казала че филмът е добър, има интересни обрати и няколко по-ревливи момента. Можете да го гледате в кината. Пожелаваме ви приятно гледане и както обикновено Have Fun! 

Източници: The Verge, 9gag, Marvel

Няма коментари

Напиши коментар