Black Mirror: Големият успех на Bandersnatch
Кино

Black Mirror: Големият успех на Bandersnatch

Какво следва след грандиозния успех на епизода и какво го прави специален
 

Миналият петък, от Netflix пуснаха дългоочакваният интерактивен епизод на Black Mirror с името Bandersnatch. В него имахме възможността да правим редица избори вместо главния герой, като се започне от това какво да яде на закуска, и се стигне до доста по-сериозни решения, които няма да издавам. Героят, чийто живот управляваме, или поне това е идеята, се казва Стефан (Fionn Whitehead). Виждаме и добре познатия Will Poulter в ролята на Колин. 

Епизодът беше типичен за сериала Black Mirror по доста критерии. Имаше мистерия, странни неща, които се случваха на персонажа, главно по наша вина, скрити загадки и Easter eggs. Сериалът, според мен има и доста по-добре измислени епизоди от този, но успехът на Bandersnatch се крие главно в това, че ни направи част от историята, и ни даде власт, която преди това не сме имали. 

Подобни опити за интерактивни епизоди са правени от Netflix и преди (още в началото на 2017г.), но дали заради самият сериал или заради друго, никога с подобен успех и зрителски интерес. Това определено ще даде тласък на компанията да продължи да прави стъпки в тази посока и да включва зрителите си все по активно в епизодите си. 

Интерактивните епизоди донасят не просто допълнителен интерес. Реално, те ограничават пиратството на епизоди и сериали. Едно от основните предимства на платформата, което от години й дава предимство пред конкурентите е алгоритъмът за перпоръчване на съдържание. С помощта на интерактивните серии, Netflix получават и допълнителна информация, с която да могат да маркетират още по-добре публиката си. 


Създателите на сериала споделят, че им е отнело почти една година да заснемат епизода, което не ни окуражава особено по темата кога да очакваме нов сезон. Все пак, феновете сме оптимистични, и се надяваме той да пристигне скоро и да не е толкова депресиращ, колкото останалите. В различни издания се появиха спекулации, че можем да очакваме нов сезон в края на годината. Както знаете обаче, Black Mirror винаги ни е изненадвал - с продължителността на сезоните си, с това какво се случва в епизодите, а сега и с интерактивния епизод. Това дава надежда да вярваме, че ще бъдем изменадани и този път- по рано от очакваното. 

Свързани страници

Виж всички
Игри
Годината в игри: декември 2018
Игри
Годината в игри: ноември 2018
Кино
Годината във филми: декември 2018

Няма коментари

Напиши коментар