Джордън Пийл и US вселената
Кино

Джордън Пийл и US вселената

Новата сензация в хорър жанра. 

Когато гледах филма Get Out преди две години, не бях особено впечатлена. Причината беше, че критиката го оценяваше високо, самата аз влязох в салона с високи очаквания, и останах разочарована. Това не беше хорър филма, който исках да видя. След като Get Out получи Оскар, си казах, ок, ще гледам филма отново. И тогава магията се случи. Да, това не беше типичен хорър. Нямаше и кой знае колко тежки, ужасяващи и страшни сцени. Но от друга страна, беше многопластов социален  и психологически страшен филм. Истината е, че метафорите на филма продължават да притесняват публиката. 

Когато ми казаха, че Джордaн Пийл ще прави истински хорър филм този път, бях адски доволна. Имайте идея за няколко неща, преди да гледате US. Първо, филмът е американски, с всичките плюсове и минуси на това. Второ, това е едва вторият филм на режисьора, когото преди това сме виждали в няколко не до там големи роли като актьор. Трето, това вече си е хорър, и да, има доста паралели с Get Out. Има толкова много метафори и сравнения. Ако не сте гледали трейлъра ето го и него.

Между другото, във филма играе и една от любимите ми актриси напоследък, а именно Елизабет Мос. 

Самият режисьор сподели, че има още какво да покаже в духа на първите два филма, а аз вече нямам търпение. Особено като се има предвид как свърши US, със сигурност има потенциал за още. Не е тайна на никого, че 2018г. беше толкова невероятно слаба за хорър жанра. Сериозно. The Nun? Мисълта ми е, че след като сме видели добри хоръри през годините, а напоследък вече не са плашим толкова лесно, сякаш тъкмо сега е момента за психологически и социални хорър истории. 

Филмът US вече оглави бокс офис класациите със 70 милиона долара още в дните на своя дебют. Честно казано, не съм изненадана. Рейтингът на филма в IMDB е 7.6, което за хорър филм е не лош резултат. 

Друго нещо, което ми е интересно да видя е новия прочит и съответно новата екранизация на Зоната на здрача, и то само защото Пийл е въвлечен в проекта. 

Няма коментари

Напиши коментар
Tags