Годината на Disney или годината на разочарованията?
Кино

Годината на Disney или годината на разочарованията?

След голямата заявка, ще разберем дали рискът си е струвал. 

През годината, ще видим 8 по-мащабни проекта на компанията, която филмовият продуцент Уолт Дисни и неговият брат Рой създават през далечната 1923г. От тогава до сега филмовите студия са донасяли на публиката много положителни емоции, но и не малко разочарования.

Какво ни очаква тази година? 

  • 3 римейка (live- action) - Aladdin, The Lion King, Dumbo
  • 2 Marvel филма - Avengers: Endgame, Captain Marvel
  • 2 продължения Toy Story и Frozen
  • и 1 Star Wars филм 

Aladdin

Надали някой ще се изненада, че ще започна с AladdinРазказахме ви за филма преди доста време, запознахме ви с актьорите и екипа. Вече имаме и първите трейлъри.

Разбира се, ще изчакаме да видим филма, преди да говорим за него, но няма как да пропуснем реакциите в интернет. А те са много. 

Дори да оставим Уил Смит на страна, защото все пак той е актьор с опит и вероятно ще ни забавлява по време на филма, видяхте ли другите персонажи? Аз лично съм притеснена от избора на Джафар и Жасмин след като ги видях в трейлъра. Скоро ще разберем дали е било напразно. Филмът излиза на 24 май 2019г. 


The Lion King

Друг филм, или по-точно трейлър за филм, който предизвика бурни реакции беше The Lion King.

Няма дори да започвам да говоря за това. От една страна разбирам, че филмът трябва да изглежда (а трябва ли?) модерно и съвременно, за да привлече нова и млада публика. От друга страна искрено се надявам създателите на лентата да са запазили поне малко от старото усещане на анимацията, за да не бъдем разочаровани и ние, които сме израснали с нея. 

Повече за римейка ви разказахме тук.

Филмът излиза на 19 юли. 


Dumbo

Dumbo като че ли е екранизацията, която ме притеснява най-малко.Тук разчитам изключително на актьорския състав, както и на екипа като цяло. Ева Грийн, Колин Фарел, Луси Девито, Дани Девито, Майкъл Кийтън, Алън Аркин, а режисьор е Тим Бъртън. 

Повече за римейка ви разказахме тук

Филмът излиза на 29 март 2019г.


Avengers: Endgame и Captain Marvel

Avengers: Endgame е кулминацията на над 10 години филми от вселената на Marvel, които започнаха с Тони и явно ще завършат с него. Първата част наистина ми хареса, а за човек, който доста критикува Marvel напоследък, това наистина значеше нещо. Филмът ще излезе на 26 април, и съм убедена, че финалът ще бъде грандиозен. 

Ето и малко повече за Captain Marvel. Филмът излиза на 8 март. 


Toy Story и Frozen

Относно двете предстоящи анимации съм много по-ентусиазирана да видя продължението на Frozen. (А вие? Споделете в коментарите!)

via GIPHY

Филмът очакваме на 22 ноември 2019г. 

Малко повече за продължението на Toy Storyпрочетете тук


Star Wars

Относно Star Wars, разбирам добре защо отношението на публиката и реакциите са противоречиви. Наистина си мисля, че старите и новите филми са на светлинни години разстояние едни от други. Въпреки това и въпреки годините, които чакахме, някои от новите части от франчайза ми харесват. Очакваме кулминацията на Episode IX на 20 декември 2019г. 

via GIPHY


Според мен, годината за Disney ще бъде успешна, но много противоречива. Някои от предстоящите филми несъмнено ще донесат приходи и положителни емоции, но не е изключено други да бъдат пълен провал. Трябва да отбележим, че от компанията поеха голям риск с някои от продукциите, а скоро ще разберем дали си е струвало. Очаквам занапред да видя и нови, свежи идеи от Disney, защото съм сигурна, че те могат да бъдат оригинални. 

Свързани страници

Виж всички
Кино
5 нови трейлъра: Vol. 2
Еспорт
Coca-Cola в партньорство с Activision Blizzard

Няма коментари

Напиши коментар