Годината във филми: април 2018
Кино

Годината във филми: април 2018

Кои са филмите, които си заслужаваше да гледаме през април?

Април безспорно беше месецът на Avengers: Infinity War. Но това не е всичко. През април бяхме разтърсени от новите сезони от любимите си сериали.


Съдържание

 1. Филми
  1. Avengers: Infinity War (Отмъстителите: Война без край)
  2. Truth or Dare (Истина или предизвикателство)
 2. Сериали
  1. Westworld (Западен свят)
  2. Killing Eve (Убивайки Ийв)
  3. The Handmaid's Tale (Разказът на прислужницата)

Филми

Avengers: Infinity War
Отмъстителите: Война без край

Удивително e колко различни истории влизат в Infinity War.

Филмът, както и ни бяха обещали от Марвел събира заедно някои от най-обичаните супер герои на нашето време. Виждаме Тор, Локи, Спайдърмен, Железния човек, Капитан Америка, Черната Пантера, Пазителите на галактиката, на практика почти всички.

Главният злодей е Танос - супер безсърдечен супер злодей, който макар и да има своите подбуди да прави това, което прави, успява адски много да ме ядоса по време на филма.

Не искам да развалям удоволствието от гледането и ви препоръчвам ако не сте гледали Infinity War, да го направите.

Премиера: 27 април 2018 г.
Режисьори: Антъни Русо и Джо Русо
IMDB рейтинг: 8.5
В ролите: Дауни Джуниър, Крис Евънс и Скарлет Йохансон

Обратно горе


Truth or Dare
Истина или предизвикателство

Следващият път добре си помислете преди да играете Truth or Dare

Всички сме играли на Истина или предизвикателство като деца. Е, този филм ще ви накара да преосмислите играта. Или поне никога повече да не я играете. Приятели отиват на екскурзия в Мексико. Отиват с непознато момче, в изоставена църква и са въвлечени в игра на живот и смърт.

Филмът излиза на 13 април. Рейтингът му е едва 5.1, въпреки, че рекламата беше доста силна. Режисьор е Джеф Уодлоу. В ролите виждаме Луси Хейл и Тайлър Поузи. Лентата се определя от по-голямата част от зрителите като голямо разочарование.

Премиера: 13 април 2018 г.
Режисьор: Джеф Уадлоу
IMDB рейтинг: 5.1
В ролите: Луси Хейл и Тайлър Поузи

Обратно горе


През месец април излязоха и няколко сериала. Тези, на които съм се спряла са Westworld, Killing Eve, The Handmaid's Tale и Fargo.


Сериали

Westworld
Западен свят

За тези от вас, които не са гледали Westworld, това е изключително интересен и заплетен драма/мистерия/Sci-Fi сериал, разказващ за свят, в който и всички желания на хората могат да се превърнат в реалност без последствия. Ако си представяте утопия от цветя и рози, помислете си пак или по-добре, гледате сериала. Вторият сезон на сериала излиза през април 2018г. Ето го и трейлъра.

Премиера: 22 април 2018 г.
По идея на: Джонатан Нолан и Лиса Джой 
IMDB рейтинг: 8.8
В ролите: Евън Рейчъл Уд, Джефри Райт и Джеймс Марсден

Обратно горе


Killing Eve
Убивайки Ийв

Killing Eve е драма/трилър, който разказва история за сложните взаимоотношения между убиец и агента, който го преследва. Рейтингът на сериала е 8.3. В ролите виждаме Джоди Комер и Сандра О (която ни е добре позната от сериала Анатомията на Грей). На 8 април 2018г. излиза пилотният епизод на първи сезон, а през 2019г. очакваме и втория сезон.

Премиера: 8 април 2018 г.
Режисьор: Фийби Уолър Бридж
IMDB рейтинг: 8.3
В ролите: Джоди Комер и Сандра О

Обратно горе


The Handmaid's Tale
Разказът на прислужницата

Пригответе се за един напълно непознат свят.

Сериалът е носител на Еми и награда Златен глобус. Историята е изключителна, и разказва за дистопично бъдеще и жена, принудена да живее според догмите му. Рейтинг 8.6. Сериалът ни предлага много добър актьорски състав и игра. Първият сезон излезе през април 2017г., вторият през април 2018г., а догодина очакваме и трети сезон.

Ако успеете да оцелеете през първия епизод, можете да изгледате и сезона. Handmaid's Tale определено ще ви разтърси, сериите са много силни, изпълнени с безпомощност и много физическо и психическо насилие. Сериалът е написан по романа на Маргарет Атууд. Създател на сериала е компанията Hulu, на които можем само да благодарим след няколкото не до там успешни опита за адаптация на книгата от други продуценти до сега.

Очаквам с нетърпение и третия сезон!

Премиера: 25 април 2018 г.
Режисьор: Брус Милър
IMDB рейтинг: 8.6
В ролите: Макс Мингела и Елизабет Мос

Обратно горе


Това е всичко за месец април! Всеки ден ще покриваме по един месец до края на годината, и затова очаквайте филмите и сериалите от месец май още утре!

Колегите от HaveFun TV са се погрижили и за други обзорни статии, освен тази за филмите и сериалите. Можете да прегледате годината в игри, електронни спортове и технологии!
Весели празници и Have fun!

Свързани страници

Виж всички
Кино
Годината във филми: март 2018
Кино
Годината във филми: февруари 2018
Кино
Годината във филми: януари 2018
Технологии
Годината в технологии: април 2018

Няма коментари

Напиши коментар