Годината във филми: декември 2018
Кино

Годината във филми: декември 2018

Кой филми излязоха през декември 2018?

През месец декември излязоха толкова много интересни филми, че чак е трудно да изберем най-добрите сред тях. Тези, които ми направиха най-голямо впечатление са Spiderman: Into The Spider Verse, Mary Queen of Scots, Mary Poppins Returns, Смъртоносни машини и Аquaman.


Съдържание

 1. Филми
  1. Aquaman (Аквамен)
  2. Mortal Еngines (Смъртоносни машини)
  3. Spider-Man: Into the Spider-Verse (Спайдър-мен: В Спайди-вселената)
  4. Mary Queen of Scots (Кралицата на Шотландия)
  5. Capernaum (Капернаум)

Филми

Aquaman
Аквамен

Oще един супергеройски филм излезе през декември. След като почти го обикнахме в ролята му на Дрого в "Игра на тронове" Джейсън Мамоа ще се превъплъти в друг герой, този път от вселената на DC. Филмът Аквамен беше като глътка свеж въздух след поредното супергеройски разочарование.

Никол Кидман ще видим в ролята на кралица Атланна, Патрик Уилсън ще бъде Орм, Амбър Хърд​ ще бъде Мера.

Премиера: 21 декември 2018 г.
Режисьор: Джеймс Уан
IMDB рейтинг: 7.8
В ролите: Никол Кидман, Патрик Уилсън, Амбър Хърд и Джейсън Мамоа

Обратно горе


Mortal Еngines
Смъртоносни машини

Филмът Mortal Еngines излезе на 14-ти декември като адаптация на книгите на Филип Рийв, и тъй като книгите са четири очакваме още филми от франчайза.

Ето и какво научаваме от трейлъра. Хестър Шоу е едва 8-годишна, когато майка й е убита, а самата тя е оставена да умре. Само че, момичето оцелява и тръгва да търси отмъщение. Действието се развива във футористичен свят, където огромни подвижни градове, изяждат по-малките, борейки се за надмощие.

Ако ви кажа, да си помислите за някого, на когото му отива да играе злодейски роли, за кого ще се сетите първо?
Колкото и години да са минали от излизането на филма "Матрицата", и колкото и други силни положителни роли да има Хюго Уийвинг, винаги първо се сещам за Агент Смит. Е, той ще изиграе злодеят и в "Смъртоносни машини".

Мortal Engines е сниман в Нова Зеландия. Описван е като голяма, грандиозна история. Постапокалиптичният свят, където се развива действието, отразява до някаква степен страховете и надеждите на хората днес, споделя още Хюго Уивин.

Филмът е високобюджетен, но не ни допуска достатъчно дълбоко в историята или характерите на персонажите, за да разбираме или да бъдем съпричастни на героите. Филмът беше, поне за мен голямото кино разочарование на месеца.

Премиера: 14 декември 2018 г.
Режисьор: Кристиан Ривърс
IMDB рейтинг: 6.6
В ролите: Хюго Уивин и Хера Хилмър

Обратно горе


Spider-Man: Into the Spider-Verse
Спайдър-мен: В Спайди-вселената

Общо взето ще се срещнем с не един Spider-Man, но знаете,колкото повече толкова повече, е казал Мечо Пух. Да не забравяме и, че ще се запознаем със Spider-Gwen.

Шамейк Мур, Джейк Джонсън и Хейли Стайнфелд са само част от актьорите, които ще озвучават анимацията.

Отзивите в социалните мрежи за филма са изключително добри, като водещо е мнението, че "не сме виждали друг такъв филм за Спайдърмен".

Премиера: 14 декември 2018 г.
Режисьори: Питър Рамзи и Родни Ротмън
IMDB рейтинг: 8.8
В ролите: Шамайк Мур и Джейк Джонсън

Обратно горе


Mary Queen of Scots
Кралицата на Шотландия

Историята на съперничеството между Мери и Елизабет ще оживее на екран отново, но този път зрителят ще бъде поставен от страната на шотландската претендентка.

Режисьор на лентата е Джоузи Рурк. В ролите виждаме Марго Роби и Сърша Ронан. Ако ви се гледа историческа драма, това може би е вашият филм.

Премиера: 21 декември 2018 г.
Режисьор: Джоузи Рурк
IMDB рейтинг: 6.5
В ролите: Марго Роби и Сърша Ронан

Обратно горе


Capernaum
Капернаум

Capernaum ще ви разкаже една тъжна и интересна история. Филмът вече има номинация за Златен Глобус и спечели редица награди в категории като "Най-добър чуждоезичен филм" и "Най-добра актьорска игра" на няколко международни фестивала. Разказва за живота в Ливан. Режисьор на лентата е Надин Лабаки. Споменахме ви за филма, още когато излезе трейлъра, а сега е време да видим заслужил ли е той всиките си награди.

На кинофестивала в Кан, филмът печели наградата на журито.

Премиера: 14 декември 2018 г.
Режисьор: Надин Лабаки
IMDB рейтинг: 8.0
В ролите: Зейн Ал Рафеа

Обратно горе


Ето ги и нашите Homorable Mentions за месец декември. Други интересни заглавия, които излязоха през декември, са Destroyer - драма с Никол Кидман, както и Mary Poppins Returns - мюзикъл. с участието на прекрасната Емили Блънт.


Това е всичко за месец декември и краят на нашият филмов обзор за 2018!

Колегите от HaveFun TV са се погрижили и за други обзорни статии, освен тази за филмите и сериалите. Можете да прегледате годината в игри, електронни спортове и технологии!
Весели празници и Have fun!

Свързани страници

Виж всички
Кино
Годината във филми: ноември 2018
Кино
Годината във филми: октомври 2018
Кино
Годината във филми: септември 2018
Кино
Годината във филми: август 2018

Няма коментари

Напиши коментар