Годината във филми: май 2018
Кино

Годината във филми: май 2018

Кои са филмите и сериалите, които си заслужаваше да гледаме през май?

Представяме ви филмите от май, които ни изненадаха приятно, и тези, които изскочиха иззад огледало, промъкнаха се тайно и се опитаха да ни убият от скука.


Съдържание

 1. Филми
  1. Solo: A Star Wars Story (Соло: История от Междузвездни войни)
  2. Deadpool 2 (Дедпул 2)
  3. Book Club (Книга за възрастни)
  4. Breaking in (Проникновение)
  5. Life of the Party (Безкраен купон)

Филми

Solo: A Star Wars Story
Соло: История от Междузвездни войни

Една класика се завръща, жадна за нови фенове.

Solo: A Star Wars Story, или накратко - Solo е категоризиран като космически уестърн. Действието във филма се развива преди тези от Епизод IV - Нова надежда и сме свидетели на приключенията на младия Хан Соло и Чубака.

Филмът ми хареса, въпреки че много от заклетите фенове на Междузвездни войни останаха разочаровани. Може би и затова рейтингът на филма в IMDB е едва 7.0. Едно от хубавите неща на филма според мен, е, че дори и никога да не си гледал филм от поредицата и да нямаш идея кой кой е, можеш да гледаш Solo и да го харесаш. Лентата сякаш по-скоро иска да привлече нови фенове, отколкото да отговори на очакванията на старите, но това е само моето виждане за нещата.

Премиера: 25 май 2018 г.
Режисьор: Рон Хауърд
IMDB рейтинг: 7.0
В ролите: Емилия Кларк, Уди Харелсън и Олдън Еренрайх

Обратно горе


Deadpool 2
Дедпул 2

Deadpool и компания отново са тук.

Deadpool 2 е... да, продължението на Deadpool. Емблематичният герой на Марвъл отново е изигран от Райън Рейнолдс, който събира отбор от мутанти, наречени X-Force, за да защитят младия мутант Ръсел от Кейбъл - пътуващия във времето войник. През по-голямата част от филма, Deadpool осмива различни хора, герои и каквото друго му хрумне, но това не е нещо ново.

Премиера: 18 май 2018 г.
Режисьор: Дейвид Лийч
IMDB рейтинг: 8.7
В ролите: Райън Рейнолдс, Джош Бролин и Джулиан Денисън

Обратно горе


Book Club
Книга за възрастни

Един приятен и разсейващ филм за четири приятелки, които се спускат в дълбините на един еротичен роман. По-добре не питайте.

Book Club е романтична комедия, режисирана от Бил Холдермън. В главните роли са Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбърджън.

Четири приятелки, които в 60-те си години прекарват живота си в книжен клуб, споделяйки различни литературни творби. Един ден попадат на "Петдесет нюанса сиво" и това преобръща представите им за живота и връзките, като цяло.

Премиера: 18 май 2018 г.
Режисьор: Бил Холдермън
IMDB рейтинг: 6.1
В ролите: Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбърджън

Обратно горе


Breaking in
Проникновение

Breaking In e американски трилър, режисиран от Деймс Мактейг. В главната роля е Габриел Юниън, която е самотна майка, която трябва да предпази двете си деца след като в имението на наскоро починалият ѝ баща нахлуват крадци.

Премиера: 11 май 2018 г.
Режисьор: Джеймс Мктайг
IMDB рейтинг: 5.3
В ролите: Габриел Юниън и Били Бърк

Обратно горе


Life of the Party
Безкраен купон

Никога не е късно за колежанско парти!

Life of the Party е комедия, режисирана от Бен Фалкон, а в главната роля на Деанна Майлс е Мелиса Маккарти.

След като Майлс се развежда със съпруга си Дан решава да се върне обратно в университета и се озовава в курса на дъщеря си... която не е особено щастлива от този факт. Деанна, или по-добре позната като "Слаката Дий" посреща с отворени обятия всички студентски изживявания. С течение на времето Деанна успява да преоткрие себе си.

Премиера: 11 май 2018 г.
Режисьор: Бен Фалконе
IMDB рейтинг: 5.5
В ролите: Мелиса Маккарти и Мат Уолш

Обратно горе


През месец май излезе още един интересен филм - The man who Кilled Don Quixote. Нещо, което изглежда дяволски интересно, главно заради участващите актьори.

Минисериалът A Very English Scandal с Хю Грант също излезе през месец май. Ако ви се гледа нещо на бързо - трите серии са много подходящи.


Това е всичко за месец май! Всеки ден ще покриваме по един месец до края на годината, и затова очаквайте филмите и сериалите от месец юни още утре!

Колегите от HaveFun TV са се погрижили и за други обзорни статии, освен тази за филмите и сериалите. Можете да прегледате годината в игри, електронни спортове и технологии!
Весели празници и Have fun!

Свързани страници

Виж всички
Кино
Годината във филми: април 2018
Кино
Годината във филми: март 2018
Кино
Годината във филми: януари 2018
Кино
Годината във филми: февруари 2018

Няма коментари

Напиши коментар