Хорър филмите на 2019
Кино

Хорър филмите на 2019

Какво видяхме и какво очакваме от хорър жанра до края на годината.

Няколко добри хоръри вече излязоха тази година. Отдавна чакам да мога да кажа това.

Happy Death Day 2U

Годината започна с Happy Death Day 2U - продължението на първия филм, което също така доста приличаше на първия филм. Въпреки че, ако попитате IMDB, филмът е хорър, лентата е доста забавна и не е типичен страшен филм, и затова няма да говорим повече за него днес.

US

Първият филм за годината, който впечатли публиката и критиците и който според мен ще бъде номиниран за много награди в края на годината е US. Ако не сте гледали лентата на Джордан Пийл, препотъчвам ви да го направите. След големите успехи на Get Out, режисьорът запази някои основни за вселената елементи, но този път заложи още повече на хорър елемента и нещата сработиха. Рейтингът в IMDB на филма в момента е 7.3. 

Преди да преминем към Стивън Кинг, нека кажем, че излязоха The Curse of La Llorona, The Haunting of Sharon Tate и още няколко филма, които бяха повече от разочароващи. Може би затова и критериите ни днес не са особено високи. Търсим само интересен сюжет и смисъл. 


Pet Sematary

Филмът Pet Sematary излезе през април и получи добри оценки. Това е вторият път, в който книгата се адаптира. И като говорим за книги на Стивън Кинг с повече от една адаптации, отиваме към филм, който чакам с нетърпение и бих гледала с интерес. 

IT: Chapter Two

През септември ще излезе филма IT: Chapter Two. Клубът на загубеняците вече е пораснал, минали са 27 години от събитията в първия филм. Още в трейлъра, който много ми хареса, са загатнати доста интересни неща - като например страхът на Бевърли от вещицата от Хензел и Гретел и няколко други препратки. Ако не сте гледали трейлъра, ето го и него. Интересно е дали ще видим добър филм без децата от IT, които направиха много за първия филм. 

Тhe Lodge

Говорейки за тях, преминаваме към следващия филм който очакваме тази година. Джейдън Мартел ще видим в главната роля на Тhe Lodge.  

Scary Stories to Tell in the Dark

Последният филм, който очакваме в Scary Stories to Tell in the Dark. Въпреки че трейлърите не са особено страшни, нека не забравяме, че режисьорите разполагат с доста добър материал за адаптация и вероятно ще направят нещо качествено.  

Няма коментари

Напиши коментар