Игра на тронове: Началото
Кино

Игра на тронове: Началото

HBO са поръчали пилотен епизод за сериал, помещаващ се хиляди години преди текущите събития от популярната поредица

HBO напредват в проектите, планирани да наследят трона на Игра на ... Tронове. След като великата история стигне своя моментен край догодина, HBO ще продължи сагата по един или друг начин - има 5 официални проекта за следващо предаване по тематиката на Game of Тhrones. Нареден е пилотен епизод за един от тях - prequel, или поглед в миналото, разказващ случките, довели до оригиналната сага. Действието ще се развива хиляди години преди авантюрите на познатите ни Ned Stark и компания, разработвано от George R. R. Martin, автор на книгите по сагата, и Jane Goldman, сценарист за познатите ни Kick-ass и поредицата Kingsman.

"Едно нещо е сигурно: от ужасяващите мистерии от историята на Уестерос до истината за появата на the White Walkers, тайните на Запада до легендарния род Старк... Всичко е различно от това, което си мислим, че знаем.", гласят първите редове на проекта. Какъв съспенс само, а?


Личен архив.

Имайки предвид огромния мащаб и митология на света, потенциалът на този проект е безграничен. Място за завъртания, увъртания, мазане и мистерия по пътя до разкриването на фактите има много. Едно е сигурно - в този проект няма да се говори за скорошни събития като Бунта на Робърт, поредицата от битки, довела директно до случващото се в оригиналната поредица, както и Завоеванието на Аегон, кръвопролитната кампания на Таргариените за надмощие в Уестерос, проведена само няколко века преди текущата история.

От The Hollywood Reporter казват, че "проектът проследява смрачаването, последвало златните векове на Ерата на Героите, водещо Уестерос към сенките на несигурността и опасното". Това намеква за легендите за The Night's King, в превод Кралят на нощта или Кралят на Нощната Стража, командирът на Нощната Стража, чието господарствуване дърпа шалтера на Ерата на Героите и води до Дългата нощ - история, позната нам от бавачката на Брандън Старк. Сериалът, разбира се, разполага с дълбока история, която може да бъде разглеждана в детайл в продължение на много поредици - изграждането на Стената, миналото на Ланистъровия род и Ironborn-ите от Железните острови (мазало е на български, да) и появата на Azor Ahai, легендарния герой на Лорда на Светлината.


Azor Ahai в очите на Боян Петров

Колкото и интересно да звучи, ще трябва да почакаме - първо да се изниже последният сезон на Game of Thrones, а след това за успешен пилотен епизод, който ще се появи поне година след завършека на GoT. От петте проекта не всички ще видят екранизация - поне е приятно да се види, че HBO харесват и развиват идеята.

Източник: TheVerge, TheHollywoodReporter

Няма коментари

Напиши коментар