Излезе филмът Happy Death Day 2U
Кино

Излезе филмът Happy Death Day 2U

Отново ще бъдем заклещени във времето. 

През 2017г. на един петък 13-ти, излезе филмът Happy Death Day. И понеже рейтингът му 2 години по-късно е 6.5, което не е толкова лошо, днес ще си поговорим за продължението му. 

Очевидно на Джесика Рот не й върви особено на датата 13, дори и да не е петък, особено в ролята на колежанката Theresa “Tree” Gelbman. Филмът "Честита нова смърт", или иначе казано Честита смърт II излезе на 13 февруари, вече е по кината и вече има рейтинг от 6.9, което имайки предвид, че историята е... подобна си е постижение.

Още не съм гледала филма, но ще го направя, за да ви кажа струва ли си, не си ли. За сега, ето го трейлъра. 

Дори и само гледайки трейлъра мога да кажа, че съм впечатлена от играта на Джесика Рот. Според мен ролята й отива и наистина й вярвам.

Малко е трудно да определя жанра на филма. Има елементи на sci-fi, има елементи на хорър, както и такива на романтична... комедия? IMDB казва, че жанрът е хорър/мистерия/трилър, а аз съм склонна да повярвам. Добър знак е, че продължението е по-добро от оригинала, поне така се говори в социалните мрежи.

Подобно на първата част Tree ще бъде заседнала във времето, и ще бъде убивана отново и отново, докато не залови убиеца си. Очакваме и още няколко продължения тази година, надяваме се да не са разочароващи.

Въпреки, че е продължение, филмът е самостоятелен, на подходяща тематика и умело направен, коментираха от The Verge. Happy Death Day 2U прави трик, който не е особено лесен за оригинални филми, камо ли за продължения. Освен това, лентата разказва сложна история, правейки го да изглежда забавно.

Друга важна подробност е, че много хора споделиха колко по-добро е усещането за филма, когато го гледаш заедно с първата част. Режисьор на филма е Christopher Landon.

Успяхте ли вече да гледате Happy Death Day 2U? Какво мислите за филма? Споделете в коментарите.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар